نکات مراقبتی برای فلوارایدتراپی کودکان
بررسی نکات مراقبتی برای فلوارایدتراپی کودکان
انجام فلورایدتراپی برای پیشگیری از پوسیده شدن دندان کودکان و یا متوقف کردن پوسیدگی های اولیه بسیار مهم و ضروری است. این کار بر حسب صلاحدید دندانپزشک متخصص کودکان هر سه ماه یا هر چهار ماه یا هر شش ماه یکبار انجام می شود. در ادامه این مطلب از سایت دکتر فرنوش پیکانپور بهترین دندانپزشک کودک اصفهان نکات مراقبتی برای فلوارایدتراپی کودکان را مورد بررسی قرار می دهیم.
فلوراید تراپی در مطب دندانپزشکی هیچگونه خطر یا ضرری برای کودک ندارد و به هیچ وجه باعث ایجاد مشکلات جسمی نمی شود. فلوراید به هیچ وجه یک ماده سمی نیست. فلورایدی که در مطب دندانپزشکی استفاده می شود اثر موضعی دارد و میزانی که ممکن است کودک قورت بدهد بسیار ناچیز است. فلورایدتراپی در عرض چند دقیقه انجام می شود و مسلما هیچگونه دردی ندارد. در فلورایدهایی که در مطب دندانپزشکی کودکان استفاده می شود اغلب طعم دار هستند و مزه های مختلفی مثل کارامل یا آدامس یا مزه میوه های مختلف دارند.
خوردن وآشامیدن پس از فلورایدتراپی
پس از انجام فلورایدتراپی کودک تا نیم ساعت نباید چیزی بخورد یا دهانش را بشوید. اگر از انواع وارنیش فلوراید استفاده شده است کودک نباید آن شب مسواک بزند و از فردای آن روز می تواند دوباره برنامه بهداشتی مسواک زدن روزانه را داشته باشد. پس از نیم ساعت محدودیت غذایی وجود ندارد و کودک می تواند همه چیز بخورد.
قورت ندادن بزاق دهان
در هنگام فلورایدتراپی دندانپزشک کودکان از ساکشن که بزاق و فلوارید اضافی را بیرون می کشد استفاده می کند ولی در پایان کار باز باید کودک یکبارتف کند و اضافات فلوراید را بیرون بریزد اگر کودک شما به دلیل سن کم هنوز تف کردن بلد نیست نگران نباشید دندانپزشک کودکان با ساکشن کردن مقدار باقیمانده بزاق و فلوراید را خارج خواهد کرد. اگر در حین کار میزان کمی از فلوراید بلعیده شود هیچ مشکلی ایجاد نمی کند و جای نگرانی وجود ندارد.
مراحل مراقبتهای بعد از فلوراید تراپی کودکان
بعد از اینکه فرآیند فلوراید تراپی انجام شد، لازم است که کودکان مواردی را جهت مراقبت از دندانهای خود رعایت کنند.
- همانطور که در ابتدا هم گفتیم والدین باید به این نکته توجه داشته باشند که کودک، حدود نیم ساعت پس از فلوراید تراپی، نباید آب یا هر نوع خوراکی دیگری را مصرف کند؛ زیرا ماده فلوراید موجود بر روی مینای دندانهای کودک هنوز سفت نشده و امکان جدا شدن آن به محض خوردن و جویدن مواد غذایی وجود دارد. از این رو بهتر است کودک پیش از انجام فلوراید تراپی، تغذیه مناسبی داشته باشد.
- کودک باید تا صبح روز بعد از انجام این روش درمانی، ازنخ دندان کشیدن و مسواک زدن دوری کند.
- کودک باید از مصرف دهانشویه فلوراید پرهیز کند. ( به طور کلی دهانشویه فلوراید را باید از سن ۶ سال به بالا برای کودک مورد استفاده قرار داد)
- والدین باید برای اولین وعده غذایی بعد از فلورایدتراپی، برای کودک خود غذاهای نرم و خنک تهیه کنند. این کار باعث افزایش مقاومت و دوام فلوراید بر روی دندانهای کودکان میشود.
- در هنگام فلوراید تراپی ممکن است کودک مقدار زیادی از این ماده را قورت بدهد. در صورت بروز دل درد و حالت تهوع باید به کودک مقدار زیادی شیر بخورانید.
- برای کودکان زیر ۳ سال معمولا فلوراید تراپی انجام نمیدهند. زیرا آنها نمیتوانند بزاق دهان خود را به خوبی خارج کنند.
- معمولا فلوراید تراپی را برای دندانهای دائمی و شیری انجام میدهند. اما بهتر است که این شیوه درمانی دندانپزشکی با رویش اولین دندان دائمی در شش سالگی تحت نظر یک پزشک متخصص دندان اطفال انجام بگیرد.
- در صورتی که دندانهای کودکان در معرض پوسیدگی شدید قرار دارد، میتوانید وارنیش را هر سه ماه یکبار تحت نظارت متخصص دندانپزشکی کودکان انجام دهید. اما اگر مشکل پوسیدگی دندان آنها چندان جدی نباشد، تنها کافی است تا فلوراید تراپی را هر ۶ ماه یکبار انجام دهید.
- در صورت دیدن تغییر رنگ دندان کودک خود نگران نشوید. زیرا بعد از مدتی دندان رنگ طبیعی خود را بدست میآورد.
توجه : مطالب سایت توسط ادمین سایت گردآوری شده است و قبل از بهره برداری از مطالب حتما با دندانپزشک خود مشورت نمایید.
صفحه اینستاگرام دکتر فرنوش پیکانپور بهترین دندانپزشک کودک اصفهان