بعد از نصب روکش دندان برای کودکان چه باید کرد؟
پس از روکش کردن دندان شیری چه مشکلاتی ممکن است به وجود بیاید؟
- حساسیت دندان: ممکن است دندان به دمای سرد یا داغ حساس شود. با خمیر دندان مخصوص دندانهای حساس میتوان این مشکل را تخفیف داد.
- لب پر شدن روکش: این مشکل بیشتر در مورد روکشهای تمام سرامیکی یا کامپوزیتی دیده می شود. اگر لب پر شدگی کوچک باشد ممکن است بتوان آن را با رزین کامپوزیت ترمیم کرد. در غیر این صورت باید روکش تعویض شود.
- شل شدن روکش: ممکن است روکش لق شود و امکان نفوذ باکتریها به زیر آن و ایجاد پوسیدگی دندان فراهم شود. اگر روکش دندان لق شده است باید هر چه سریعتر به دندانپزشک مراجعه کنید.
- در آمدن روکش: این اتفاق بیشتر به دلیل پوسیدگی دندان و یا از بین رفتن چسب دندان روی می دهد. اگر روکش دندان شیری در آمده است آن را تمیز کنید و با خود نزد دندانپزشک ببرید. ممکن است زمان زیادی تا بیرون زدن دندان دائمی نمانده باشد و نیازی به روکش کردن مجدد نباشد و یا گاهی نیز، میتوان از همان روکش دوباره استفاده کرد.
بعد از نصب روکش دندان برای کودکان چه باید کرد؟
تا زمانی که بیحسی (و یا تاثیر داروهای آرامبخش) کاملا از بین نرفته، اجازه ندهید کودک چیزی بخورد؛ زیرا ممکن است لب و دهان خود را گاز بگیرد اما متوجه نشود. پس از این مدت میتوانید قول بستنیای که احتمالا به او دادهاید را عملی کنید!
پس از نصب روکش دندان، کودکان معمولا تا 24 ساعت احساس ناراحتی میکنند که البته کاملا طبیعی است. در این مدت پالپ دندان و بافت لثه هنوز ملتهب هستند. برای تسکین درد میتوان از داروهای بدون نسخه مانند استامینوفن یا ایبوپروفن با دوز مخصوص کودکان استفاده کرد. اما اگر درد بیشتر از 24 ساعت طول کشید، در اولین فرصت با دندانپزشک کودک تماس بگیرید.
اگر هم این مدت بدون مشکل گذشت، و بعد کودک گفت که دندانش حس طبیعیای ندارد (البته این هم تا حدی و برای مدتی طبیعی است) یا در گاز گرفتن و جویدن مشکل داشت، با دندانپزشک تماس بگیرید؛ چون ممکن است دندان برای رسیدن به بایت ایدهآل به تنظیم بیشتری احتیاج داشته باشد.
در نهایت، پس از نصب روکش دندان کودکان، حداقل دوبار مسواک زدن و نخ دندان کشیدن بسیار توصیه میشود. این هم به سلامت روکش کمک میکند، هم جلوی پوسیدگی احتمالی دندانهای سالم را میگیرد.
مطالب پیشنهادی: