WeCreativez WhatsApp Support
نیاز به مشاوره دندانپزشکی داریم پیام بدهید
سلام چطور میتوانم کمکتون کنم؟


مطالب جدید هر روز در اینجا

مقالات و مطالب پزشکی جدید دندانپزشکی

نکات مفید مربوط به دهان ، دندان، لثه ها ، ارتودنسی و جراحی های دندانپزشکی همراه با مطالب آموزشی جهت پیشگیری و مراقبت های دهان و دندان


اخبار دندانپزشکی

انواع-ترک-های-مویی-در-دندان.jpg

دی ۱۰, ۱۴۰۳ مطالب آموزشی0

بررسی انواع ترک های مویی در دندان و علل آن

ترک های مویی در دندان و یا کریزلاین ها نام ترک های عمودی است که به مرور زمان ممکن است بر روی دندان های جلویی افراد ایجاد گردد. در این مطلب از سایت دکتر فرنوش پیکانپور بهترین دندانپزشک کودک اصفهان به معرفی انواع و علل ایجاد آن می پردازیم. این ترک های مویی به طور کلی درد به همراه ندارد اما باعث تغییر رنگ و ایجاد خطوط زرد و یا سفید رنگ در دندان ها می شود. که این مسئله می تواند باعث از دست رفتن زیبایی در دندان ها شود. خوشبختانه در حال حاضر این مشکل در دندان ها به آسانی قابل حل و درمان می باشد.

انواع ترک خوردگی و شکستگی در دندان کدامند؟

دلایل زیادی وجود دارد که می تواند باعث آسیب به دندان، ایجاد شکستگی و یا ترک خوردگی دندان ها شود. که هر یک از این مشکلات باید هرچه سریعتر مورد درمان قرار گیرند تا از بروز مشکلات جدی تر در آینده جلوگیری شود.

شکستگی در دندان ها با توجه به ناحیه آسیب دیده به چند دسته تقسیم می شوند. که این دسته بندی به شرح زیر می باشد:

  • شکستگی کاسپ: به شکسته شدن یک بخش از سطح جونده دندان، شکستگی کاسپ می گویند.
  • شکستگی عمودی ریشه: اگر ترک و شکستگی در دندان از ناحیه ریشه شروع شود به آن شکستگی عمودی می گویند.
  • ترک های مویی: خطوط عمودی زرد و یا سفید رنگ موجود در مینای دندان های جلویی را ترک مویی می نامند که به طور عمومی درد به همراه ندارند
  • تکه شدن دندان: تکه شدن دندان به معنی چند بخش شدن یک دندان می باشد که با گذشت زمان و عدم مراقبت از دندان ایجاد می شود و چنین دندانی دیگر به صورت طبیعی درمان نمی شود.
  • ترک خوردگی دندان: ترک خوردگی دندان به ترک های جدی تری می گویند. که معمولا فراتر از سطح جونده می باشند و تا ریشه دندان امتداد پیدا می کنند. این نوع ترک خوردگی می تواند به سرعت باعث از بین رفتن دندان شود.

 

سن شروع مشکلات دندان و دهان | دکتر فرنوش پیکانپور | بهترین دندانپزشک کودک اصفهان

ترک خوردگی در دندان ها در بین افراد بالای ۳۵ سال بخصوص در بانوان به علت کمبود کلسیم بیشتر شایع می باشد.

صفحه اینستاگرام دکتر فرنوش پیکانپور بهترین دندانپزشک کودک اصفهان

علل ایجاد ترک های مویی در دندان

  • دندان قروچه
  • سندروم کریزلاین
  • گاز گرفتن غذاهای سخت
  • ساییده شدن دندان ها به مرور زمان
  • مصرف مواد خوراکی سرد و گرم بدون فاصله زمانی

ترک های مویی در دندان و یا کریزلاین ها

کریز لاین (craze line) و یا ترک های مویی در دندان به خطوط عمودی زرد و یا سفید رنگی می گویند. که ممکن است به مرور زمان در قسمت سخت دندان های افراد(مینای دندان) ایجاد شود. اما علت ایجاد این ترک ها چیست و چگونه ایجاد می شوند؟ کریزلان ها را استفاده مکرر از دندان، جویدن و یا فشار آوردن ها بر روی دندان ایجاد می کنند. که به راحتی می توان با مراقبت و رعایت صحیح بهداشت دهان و دندان از بروز چنین مشکلاتی جلوگیری نمود.

این ترک ها در دندان به عنوان کوچکترین و ریزترین ترک ها در دندان شناخته شدند. که به طور کلی مشکل خاصی برای افراد بوجود نمی آورد اما می توانند زیبایی دندان ها و ظاهری افراد را از بین ببرند. با این وجود اگر این ترک های مویی در دندان ها درمان نشوند می توانند باعث پیشرفت و نفوذ ترک ها به مغز دندان ها و آسیب های جدی تر به دندان شوند.

توجه : مطالب سایت توسط ادمین سایت گردآوری شده است و قبل از بهره برداری از مطالب حتما با دندانپزشک خود مشورت نمایید.


مطالب پیشنهادی برای مطالعه بیشتر :

سن شروع مشکلات دندان و دهان

علت خونریزی لثه در کودکان

درمان علل لکه های سفید روی دندان کودکان

 


درمان-علل-لکه-های-سفید-روی-دندان-کودکان.jpg

دی ۱۰, ۱۴۰۳ مطالب آموزشی0

بررسی درمان علل لکه های سفید روی دندان کودکان

یکی از عوارضی که می توان برای مصرف بیش از اندازه فلوراید بیان کرد، بروز لکه های سفید روی دندان کودکان می باشد که هرچه مصرف فلوراید قبل از رویش دندان های شیری بیشتر باشد، احتمال بروز لکه های سفید نیز بیشتر خواهد بود. اما این عارضه سلامت کودکان را تهدید نمی کند و روش های زیادی نیز برای درمان آن وجود دارد. در همین راستا در این مطلب از سایت دکتر فرنوش پیکانپور بهترین دندانپزشک کودک اصفهان به بررسی بیشتر درمان علل لکه های سفید روی دندان کودکان پرداختیم.

علل لکه های سفید روی دندان کودکان

از آنجایی که کودکان به طور معمول، چای، قهوه و هر نوع نوشیدنی دیگری مصرف نمی کنند، باید دندان هایی سفید و براق داشته باشند. اما در مواردی پیش می آید شما متوجه یک سری لکه های سفید بر روی دندان های کودک خود می شوید و این سوال در ذهن شما ایجاد می شود که علت بروز این لکه چیست و چگونه می توان آن را درمان کرد؟
اگر بخواهیم به طور کاملا خلاصه و اجمالی به این سوال پاسخ دهیم، باید بگوییم این لکه ها کودکان به هیچ وجه خطرناک نبوده و تنها زیبایی لبخند کودک را تحت تاثیر قرار می دهد. با توجه به نظر کارشناسان و دندانپزشکان، علت لکه های سفید روی دندان کودک مصرف بیش از اندازه فلوراید قبل از رویش دندان های شیری در یک دوره زمانی طولانی می باشد. که بر اثر آن بعد از بیرون آمدن دندان از لثه، ممکن است لکه های سفیدی در سطح آن ظاهر شود.

لکه های سفید روی دندان کودکان نیاز به درمان دارد؟

در بسیاری از مواقع این لکه ها به قدری کم رنگ هستند که به سختی می توان آنها را با چشم مشاهده کرد که در چنین مواقعی نیاز به درمان این لکه های سفید وجود ندارد. علاوه بر این، از آنجایی که دندان های شیری بعد از چند سال جای خود را به دندان های اصلی می دهند، دیگر ضرورتی برای درمان این لکه ها وجود ندارد، چرا که احتمال تحت تاثیر قرار گرفتن دندان های اصلی از فلوراید بسیار کم است.

اما اگر به هر دلیلی متوجه شدید که بر روی دندان های اصلی کودک این لکه های سفید وجود دارد، می توانید به سراغ روش های درمانی که در ادامه خواهیم گفت، بروید تا بتوانید یک لبخند زیبا و شیرین را به فرزند خود هدیه دهید.

 پیشگیری از بروز لکه سفید روی دندان کودکان

همانطور که می دانید، پیشگیری بهتر از درمان است و به همین دلیل در اینجا راهکارهایی را به شما آموزش می دهیم که از بروز این لکه ها جلوگیری کنید. این روش ها عبارت اند از:

  • پخش کردن خمیر دندان در کل مسواک
  • آموزش صحیح استفاده از مسواک و عادت دادن کودک به استفاده از دهانشویه
  • استفاده از خمیردندان ها و پاک کننده های بدون فلوراید برای کودکان زیر ۲ سال
  • استفاده از خمیردندان و برداشتن مقدار مناسب خمیر با توجه به بازه سنی کودک. به عنوان مثال مقدار خمیر دندان برای هر مسواک زدن کودکان به اندازه یک دانه نخود سبز و برای خردسالان زیر ۳ سال به اندازه یک دانه برنج می باشد.

میزان شدت لکه های سفید روی دندان کودک

این لکه ها با توجه به عمقی که دارند به گروه های مختلفی از مشکوک تا شدید قرار می گیرند.

  • مشکوک: در این حالت تنها تغییرات مختصری در سطح مینای دندان ایجاد می شود و تنها چند نقطه سفید رنگ به صورت پراکنده بر روی دندان ظاهر خواهد شد.
  • بسیار خفیف: در این میزان شدت، کمتر از یک چهارم دندان پوشیده از لکه های کدر و پراکنده ای به رنگ سفیدی کاغذ می شود.
  • خفیف: لکه های سفید نسبت به ۲ حالت قبلی، فضای گسترده تری را درگیر می کنند. ولی همچنان نیمی از دندان سالم می باشد.
  • متوسط: در این حالت، بیش از نیمی از سطح مینای دندان درگیر لکه های سفید می شود.
  • شدید: تمام مینای دندان، پوشیده از لک شده است و در سطح دندان حفره های پراکنده و یا کنار هم ظاهر می شود.

 

روش های عصب کشی دندان شیری کودک | دکتر فرنوش پیکانپور | بهترین دندانپزشک کودک اصفهان

آیا لک سفید روی دندان کودک خطرناک است؟

در پایان باید بگوییم که این لکه ها، مقاومت و استحکام دندان ها را کاهش نخواهد داد و سلامت فرزند شما را به خطر نخواهد انداخت. از این رو این عارضه یک بیماری تلقی نمی شود.

درمان لکه های سفید روی دندان کودکان

برای درمان این لکه ها روش های زیر توسط دندانپزشک اطفال توصیه می شود:

سفید کردن دندان:

این روش، اولین روشی است که می توانید از آن برای رفع لکه های سفید بر روی دندان کودک خود استفاده کنید. در این روش، آن قسمت که از دندانی لکه های سفید بر روی آن وجود ندارد. سفید می شود تا رنگ آن با لکه های سفید همخوانی داشته باشد. در برخی از موارد، ممکن است که این لکه های سفید در طی این روش، سفیدتر شود و بیشتر در معرض دید قرار گیرند. از این رو توصیه می کنیم که حتما به مرکز معتبری بروید تا دندانپزشک های با تجربه لکه های سفید روی دندان فرزند خود را درمان کنند.

تصفیه رزینی:

این روش، یکی از جدیدترین روش های موجود برای درمان این لکه ها به شمار می رود. که از کم تهاجم ترین روش ها محسوب می شود. و برای لکه های سفید خفیف تا متوسط کاربرد دارد.

میکرو ابریژن:

این روش بیشتر برای مواردی توصیه می شود که لکه های سفید تنها لایه سطحی مینای دندان را تحت تاثیر قرار داده باشد. در این روش خمیر ضد حساسیت MI که حاوی فسفات کلسیم است. مورد استفاده قرار می گیرد تا تغییر رنگ دندان را به کمترین میزان ممکن برساند.

باندینگ:

یکی دیگر از روش های درمان لکه های جزئی و محدود روی دندان، روش باندینگ می باشد. در این روش، معمولا نیم میلیمتر از مینای دندان به منظور از بین بردن لکه های سفید تراشیده می شود. بعد از تراش و به منظور پوشش قسمت تراش شده، کامپوزیت باندینگ مورد استفاده قرار می گیرد. که به علت برخورداری از رزین سخت، قدرت چسبندگی خوبی برای اتصال به مینای دندان دارد. این روش باید با دقت و حساسیت بالایی انجام شود تا کامپوزیت باندینگ دقیقا همرنگ با بافت مینا و دندان های اطراف باشد. این روش اگر به خوبی انجام شود، هیچ گونه ای نشانه ای ندارند و دندان ها حالت طبیعی خود را حفظ می کنند.

صفحه اینستاگرام دکتر فرنوش پیکانپور بهترین دندانپزشک کودک اصفهان

ونیر:

در صورتی که روش های بالا برای رفع این لکه ها، موفقیت آمیز نبود، روش ونیر سرامیکی توصیه می شود. در این روش تمام نقص های مینای دندان را پوشش می دهند و ظاهری سالم به آن می دهد.

روکش:

در مواردی ممکن است که این لکه های سفید به ساختار دندان آسیب بزند. که در چنین مواقعی محافظت از دندان مهمتر از زیبایی آن می باشد. روکش های سرامیکی، بهترین ابزاری هستند که هم از دندان محافظت می کند و هم ظاهری زیبا به آن می دهد.

توجه : مطالب سایت توسط ادمین سایت گردآوری شده است و قبل از بهره برداری از مطالب حتما با دندانپزشک خود مشورت نمایید.


مطالب پیشنهادی برای مطالعه بیشتر :

دلایل ایجاد آفت دهان

سن شروع مشکلات دندان و دهان

علت خونریزی لثه در کودکان

 


تعداد-دندان‌های-شیری-نوزادان.jpg

دی ۱۰, ۱۴۰۳ مطالب آموزشی0

بررسی تعداد دندان‌های شیری نوزادان

یک مجموعه کامل از دندان‌های شیری ۲۰ دندان است که ۱۰ عدد در فک بالا و ۱۰ دندان در فک پایین می‌باشد. همه نوزادان این دندان‌های شیری را دارند زیرا در کودکی، دهان نوزاد به اندازه کافی برای مجموعه کامل دندان‌های بزرگسال بزرگ نیست، اما آنها برای جویدن به دندان نیاز دارند. در این مطلب از سایت دکتر فرنوش پیکانپور بهترین دندانپزشک کودک اصفهان به بررسی تعداد دندان‌های شیری نوزادان و جای گیری آنها می پردازیم.

دندان‌های شیری قبل و بعد از تولد

رشد دندان‌های شیری نوزاد از زمانی که در رحم مادر است، شروع می‌شود و در حدود ۵ هفته حاملگی، اولین جوانه‌های دندان‌های شیری در فک نوزاد شکل می‌گیرد. این دندان‌ها پس از تولد، در بیشتر موارد تا سن ۶ تا ۱۲ ماهگی رشدی ندارند. اما دیدن یک کودک ۳ ماهه با یک دندان یا یک کودک ۱ ساله با تنها یک دندان بی سابقه نیست. همه دندان‌های شیری کودک باید بین ۲-۳ سالگی شکل بگیرند. این دندان‌های شیری را دندان‌های اولیه نیز می‌نامند، زیرا موقتی هستند و در طول دوران کودکی می‌افتند. وقتی نوزاد به ۵ یا ۶ سالگی می‌رسد، این دندان‌ها شروع به افتادن کرده و راه را برای دندان‌های بالغ باز می‌کنند به طوری که معمولا در سن ۲۱ سالگی، همه ۳۲ دندان دائمی رویش کرده‌اند.

اهمیت دندان‌های شیری

دندان‌ها برای سلامت کلی ما حیاتی هستند. با وجود اینکه دندان‌های شیری موقتی هستند. اما برای حفظ سلامت دهان و دندان، تمیز نگه داشتن آنها ضروری است و پوسیدگی دندان در دوران کودکی می‌تواند بر روی دندان‌های فرد در بزرگسالی تأثیر منفی بگذارد. این دندان‌ها ممکن است در نگاه اول ضعیف بنظر برسند ولی نقش بسزایی در جویدن، صحبت کردن و لبخند زدن کودک شما دارند.

 

دلایل ایجاد خالهای قهوه ای روی دندان کودکان | دکتر فرنوش پیکانپور بهترین دندانپزشک کودک اصفهان

علائم و نشانه‌های رویش دندان نوزادان

نوزادانی که در حال رویش دندان هستند بیشتر از حد معمول آب دهان خود را بیرون می‌آورند. در برخی موارد، آبریزش مداوم حتی ممکن است باعث بثورات خفیف در گونه‌ها یا چانه شود. این چیزی نیست که بیش از حد نگران آن باشید. فقط یک پارچه در دسترس داشته باشید تا بتوانید صورت نوزاد خود را پاک کنید. ممکن است متوجه شوید که کودک شما برای ماساژ لثه‌های دردناک شروع به گاز گرفتن و جویدن هر چیزی می‌کند.
لثه‌ها ممکن است قرمز و متورم شده و هنگام لمس حساس باشند. در این حال به جای استفاده از مسکن‌های موضعی که می‌توان لثه‌های نوزاد را در عرض چند دقیقه با آن شستشو داد. لثه‌ها را به آرامی ماساژ داده و یا یک اسباب بازی مخصوص برای لثه، در اختیار نوزاد خود قرار دهید. معمولاً هنگام رویش دندان‌ا، نوزادان تب پایینی دارند. اگر تب کودک شما بیش از حد معمول است، بهتر است به پزشک مراجعه کنید.

صفحه اینستاگرام دکتر فرنوش پیکانپور بهترین دندانپزشک کودک اصفهان

مراقبت از دندان‌های شیری

شروع رژیم بهداشت دهان و دندان در سنین پایین، از سلامت دندان‌های دائمی در حال رشد محافظت کرده و عادات لازم را برای یک عمر سلامت دهان و دندان القا می‌کند. شما می‌توانید با استفاده از یک پارچه مرطوب برای تمیز کردن لثه‌های کودک، رژیم مراقبت از دندان‌های شیری را قبل از رویش واقعی دندان‌ها شروع کنید.
پس از رویش اولین دندان، باید مسواک زدن و نخ دندان کشیدن را شروع کنید. از آنجا که مهارت‌های دستی آنها محدود است. اکثر کودکان تا حدود هشت سالگی در مسواک زدن و نخ دندان کشیدن به کمک نیاز دارند. در سن سه سالگی، باید خمیردندان شیرخوار را به خمیردندان مخصوص کودکان که حاوی فلوراید یا زایلیتول است تبدیل کنید تا به محافظت از دندان‌ها در برابر پوسیدگی کمک کند. البته، معاینات و تمیز کردن منظم دندانپزشکی بخش مهمی از مراقبت از دندان‌های شیری است.
دندانپزشکان نه تنها می‌توانند حفره‌ها و بیماری‌های لثه را در مراحل اولیه تشخیص دهند. بلکه می توانند مسائلی را که ممکن است بر رشد دندان‌های دائمی تأثیر بگذارد، شناسایی کنند.

دندان‌های شیری و تضمین سلامت بدن

دندان‌های شیری نقش اساسی در سلامت بدن نوزاد شما دارند. حتی اگر کودک شما فقط برای مدت کوتاهی دندان‌های اولیه خود را داشته باشد. باز هم به مراقبت احتیاج دارد. مراقبت صحیح از دندان‌های شیری این اطمینان را برایتان حاصل می‌کند که کودک شما دارای دندان‌های سالم برای رشد، گفتار و تغذیه مناسب می‌باشد. در این مقاله به بررسی تعداد دندان‌های شیری، اهمیت دندان‌های شیری، علائم دندان درآوردن در نوزادان و چگونگی مراقبت از دندان‌های شیری پرداختیم.

توجه : مطالب سایت توسط ادمین سایت گردآوری شده است و قبل از بهره برداری از مطالب حتما با دندانپزشک خود مشورت نمایید.


مطالب پیشنهادی برای مطالعه بیشتر :

دلایل ایجاد آفت دهان

سن شروع مشکلات دندان و دهان

علت خونریزی لثه در کودکان

 


علت-خونریزی-لثه-در-کودکان.jpeg

دی ۱۰, ۱۴۰۳ مطالب آموزشی0

بررسی علت خونریزی لثه در کودکان

در این مطلب از سایت دکتر فرنوش پیکانپور بهترین دندانپزشک کودک اصفهان به بررسی علت خونریزی لثه در کودکان م یپردازیم. تا پایان این مطلب همراه ما باشید.

عدم رعایت بهداشت دهان و دندان

کودکان باید از سنین ابتدایی با اهمیت رعایت بهداشت دهان به خوبی آشنا شوند. یکی از ابتدایی ترین آموزش ها باید آموزش صحیح استفاده از مسواک و نخ دندان باشد. رعایت بهداشت دهان کودکان و حفظ سلامتی دندان های شیری نیز بسیار با اهمیت است. و منجر به داشتن دندان های دائمی سالم تری خواهد شد. همچنین کودکانی که اهمیت بهداشت دهان آشنا شوند با جدیت بیشتری بهداشت دهان را دنبال خواهند کرد و دندان هایی سالم تر در بلند مدت خواهند داشت. عدم رعایت بهداشت دهان باعث فراهم شدن شرایط مناسب رشد باکتری ها و پدیدار شدن پلاک در دهان میشود که میتوانند منجر به بیماری های مختلف و خونریزی لثه شوند.

تغذیه نامناسب کودکان

همچنین تغذیه کودکان باید حاوی مقادیر بسیاری از مواد مورد نیاز بدن باشد. و از خوراکی های شکری و فست فودی اجتناب شود. چرا که این خوراکی ها باعث رشد بیشتر باکتری های دهان میشوند.

 

خدمات پیشگیرانه دندانپزشک کودکان | بهترین دندانپزشک کودک اصفهان

صفحه اینستاگرام دکتر فرنوش پیکانپور بهترین دندانپزشک کودک اصفهان

تاثیرات جانبی دارو ها

برخی دارو ها تاثیرات جانبی مختلفی دارند که ممکن است بر دهان نیز تاثیر بگذارند. یکی از این تاثیرات شایع ملتهب شدن لثه ها و خونریزی لثه هاست که با مشورت با پزشک باید دارو را تغییر داد یا اقدامات مناسب با آن را انجام داد.

خونریزی لثه ها میتواند نشان از وجود بیماری های مهمی در دهان باشد. اما گاهی به علت رعایت نکردن بهداشت دهان نیز هست. اگر برای مدت نسبتا طولانی بوده که کودکتان نخ دندان نمیکشیده و حال دوباره در حال نخ دندان کشیدن است. خونریزی لثه ها در چند روز اولیه طبیعی است و جای نگرانی نیست. این خونریزی نباید باعث توقف نخ دندان کشیدن شود. به یاد داشته باشید که هم نخ دندان کشیدن و هم مسواک زدن باید بسیار ملایم و کم فشار انجام شود.

بیماری هایی که منجر به خونریزی لثه در کودکان میشوند

بیماری های دهان مانند تورم لثه میتوانند باعث خونریزی لثه ها شوند. این بیماری ها را باید با مراجعه به دنداپزشک و معاینه کامل دهان تشخیص داد. از مصرف خودسرانه دارو ها مخصوصا در کودکان حتما باید خودداری کرد.

توجه : مطالب سایت توسط ادمین سایت گردآوری شده است و قبل از بهره برداری از مطالب حتما با دندانپزشک خود مشورت نمایید.


مطالب پیشنهادی برای مطالعه بیشتر :

اهمیت استفاده از نخ دندان

دلایل ایجاد آفت دهان

سن شروع مشکلات دندان و دهان

 


سن-شروع-مشکلات-دندان-و-دهان.jpg

دی ۱۰, ۱۴۰۳ مطالب آموزشی0

بررسی سن شروع مشکلات دندان و دهان

برخی افراد تصور میکنند مشکلات نظیر پوسیدگی و تارتار در صورت برایشان اتفاق می افتد. و در مورد بهداشت دهانشان جدیت کافی را به خرج نمیدهند. این افراد تصور میکنند شروع مشکلات دندان از دوران نوجوانی است. و پس از آن در هر صورت یک یا چند دندان شروع به پوسیده شدن میکنند پس چه لزومی دارد روزانه ۳ مرتبه مسواک بزنند و نخ دندان بکشند؟ در این مطلب از سایت دکتر فرنوش پیکانپور بهترین دندانپزشک کودک اصفهان قصد داریم به بررسی سن شروع مشکلات دندان و دهان بپردازیم.

با وجود تمام توصیه های دندانپزشکان آیا واقعا مسواک زدن و نخ دندان کشیدن تاثیر آنچنانی در جهت حفظ سلامت دندان ها دارد؟ یا تنها نقش کمرنگی بازی میکند ؟ با ما همراه باشید

عمر دندان چند سال است ؟

برخی تصور میکنند دندان ها عمر متوسطی دارند در صورتی که چنین نیست. با توجه به ویژگی های هر شخص و وراثت استحکام و استعداد پوسیدگی در افراد مختلف، متفاوت است. به همین دلیل است که شخصی در میان دوستان شما با وجود در نظر گرفتن تمام توصیه های دندانپزشکی باز هم دندان هایش پوسیده میشوند. و شخص دیگر با کمترین توجه به سلامت دندان هایش نیز به همان میزان دچار پوسیدگی دندان میشود. اما به طور کلی دندان ها عمر متوسطی ندارند و در صورتی که به طرز صحیح از آن ها مراقبت شود میتوانند تا آخر عمر به خوبی برایمان کار کنند.

 

درمان حساسیت دندان به سرما و گرما | دکتر فرنوش پیکانپور | بهترین دندانپزشک کودک اصفهان

شروع مشکلات دندان نیز دقیقا به همین گونه از و در هر سنی ممکن است. در کودکان با مصرف بسیار زیاد شکر و آبنبات و کمترین توجه به بهداشت دهان، شاهد پوسیده شدن سریع دندان ها هستیم. هر چه آگاهی و توجه به بهداشت دهان افزایش یابد، مشکلات دندان و دهان نیز کمتر و کمتر میشوند.

صفحه اینستاگرام دکتر فرنوش پیکانپور بهترین دندانپزشک کودک اصفهان

اهمیت استفاده از  مسواک

مسواک همراه با نخ دندان سلامت دندان های ما را تا حدود بسیاری تضمین میکنند. اما این اقدامات همواره باید همراه با معاینه دندانپزشک باشند تا در صورتی که دندانی هر چند کم پوسیده شد به سرعت درمان شود و پوسیدگی متوقف شود. گاهی دقت به رژیم غذاییمان و حذف غذا های پر از شکر و اسید میتواند سطح سلامت دندان های ما را ارتقا دهد.

به طور کوتاه باید بگوییم که مسواک تاثیر بسیار مهم و غیر قابل انکاری در حفظ سلامت دندان ها دارد. همانطور که شستشو دست ها در این روز هایی که ویروس کرونا شیوع پیدا کرده، میتواند ضامن سلامتی ما باشد، استفاده از مسواک نیز میتواند ضامن سلامت دندان های ما باشد. البته به یاد داشته باشید که مسواک باید همراه با نخ دندان باشد. و دو یا سه بار مسواک زدن در روز و تنها یک بار نخ دندان کشیدن برای داشتن دندان هایی سالم تا حدود بسیاری کفایت میکنند.

توجه : مطالب سایت توسط ادمین سایت گردآوری شده است و قبل از بهره برداری از مطالب حتما با دندانپزشک خود مشورت نمایید.


مطالب پیشنهادی برای مطالعه بیشتر :

علل حساسیت به خمیردندان

اهمیت استفاده از نخ دندان

دلایل ایجاد آفت دهان


دلایل-ایجاد-آفت-دهان.jpg

دی ۱۰, ۱۴۰۳ مطالب آموزشی0

بررسی دلایل ایجاد آفت دهان

آفت از بیماری هایی است که به وفور در مورد آن شنیدیم. اما با وجود شایع بودن آن در میان برخی افراد جامعه، عموم مردم اطلاعات کاملی در مورد آن ندارند. در مواردی اطلاعات غلط باعث میشود تا درمان های غلطی برای آن انجام دهند که اصلا نیازی به آن ها نبوده و نیست. در این مطلب از سایت دکتر فرنوش پیکانپور بهترین دندانپزشک کودک اصفهان به بررسی دلایل ایجاد آفت دهان می پردازیم. تا پایان این بخش همراه ما باشید. دلیل اصلی به وجود آمدن آفت در دهان همچنان نامشخص است. دلایلی برای تشدید احتمال مبتلا شدن به آن ذکر شده اند اما دلیل اصلی و قطعی بروز آن همچنان نامشخص است.

 

دلایل تشدید کننده آفت دهان

  • ارث
  • استرس
  • تغییرات هورمونی
  • بیماری های مرتبط
  • هلیکوباکتر ( باکتری )
  • ایدز و ویروس اچ آی وی
  • بیماری های التهابی روده
  • زخم شدن و جراحت دهان
  • حساسیت به برخی خوراکی ها
  • سلیاک که بر روده باریک اثر میگذارد.
  • بیماری بهجت که یک بیماری خود ایمنی است.
  • به طور کلی بیماری هایی که زمینه خود ایمنی دارند.
  • خمیردندان و دهانشویه هایی که حاوی سدیم لورت سولفات باشند.
  • رژیمی که مقادیر لازم ویتامین بی ۱۲، فولیک اسید، آهن و روی نداشته باشد.

صفحه اینستاگرام دکتر فرنوش پیکانپور بهترین دندانپزشک کودک اصفهان

سخن آخر

هر شخصی میتواند به آفت دهان دچار شود. گرچه آفت در خانم ها محتمل تر است و جوانان و بزرگسالان بیشتر در معرض ابتلا به آفت قرار دارند. به طور کلی با اصلاح سبک زندگی و در پیش گرفتن سبک سالم زندگی میتوان تا حدود بسیاری از بازگشت آفت به دهان جلوگیری کرد. اقداماتی که باعث کاهش استرس شوند بسیار مهم هستند. اگر استرس زیادی دارید سعی کنید با مراجعه به پزشک و روانپزشک آن را درمان کنید. رژیم سالم و رژیمی که بدنتان را تحریک نکند نیز بسیار موثر است. در نهایت با رعایت بهداشت دهان میتوان تا حد ممکن از برگشت دوباره آفت جلوگیری کرد. همچنین مراجعه به پزشک را از یاد نبرید.

توجه : مطالب سایت توسط ادمین سایت گردآوری شده است و قبل از بهره برداری از مطالب حتما با دندانپزشک خود مشورت نمایید.


مطالب پیشنهادی برای مطالعه بیشتر :

درمان حساسیت دندان به سرما و گرما

علل حساسیت به خمیردندان

اهمیت استفاده از نخ دندان

 


اهمیت-استفاده-از-نخ-دندان.jpg

دی ۱۰, ۱۴۰۳ مطالب آموزشی0

بررسی اهمیت استفاده از نخ دندان

در این مطلب از سایت دکتر فرنوش پیکانپور بهترین دندانپزشک کودک اصفهان به اهمیت استفاده از نخ دندان می پردازیم. تا به حال بسیار به نخ دندان، شیوه استفاده از نخ دندان پرداختیم. مسواک برای تمیز کردن سطح دندان بسیار کار آمد است اما در میان لثه و دندان و در بین دندان ها فاصله هایی وجود دارند که برای تشکیل شدن پلاک و رشد باکتری ها بسیار مناسبند.

متاسفانه هنوز مسواک ها نمیتوانند به خوبی در این فضا ها نفوذ کنند و باکتری ها را از روی سطح دندان و لثه بردارند. به همین دلیل نخ دندان کشیدن الزامیست و یکبار در روز حتما باید از نخ دندان استفاده کرد.همچنین گیر کردن خوراکی های مثل ذرت را در میان دندان هایتان به شدت جدی بگیرید.

اگر کلا از نخ دندان استفاده نکنیم چه می شود ؟

در صورتی هر هفته کمتر از ۴-۵ بار از نخ دندان استفاده میکند یا به طور خاص از نخ دندان استفاده نمیکنید، باکتری ها آزادانه تر میتوانند در محیط دهانتان رشد کنند. در میان لثه ها و دندان ها پلاک تشکیل میشود و باعث بیماری های لثه میشود. همچنین ممکن است با تارتار نیز مواجه شوید. در نهایت کسانی که از نخ دندان استفاده نمیکنند ( با در نظر نگرفتن وراثت و تفاوت های بدن افراد مختلف ) در معرض لق شدن دندان ها، انواع بیماری های لثه و در نهایت از دست رفتن کامل دندان ها مواجه هستند.

درمان حساسیت دندان به سرما و گرما | دکتر فرنوش پیکانپور | بهترین دندانپزشک کودک اصفهان

 

صفحه اینستاگرام دکتر فرنوش پیکانپور بهترین دندانپزشک کودک اصفهان

اگر یک شب نخ دندان نکشیم چه می شود ؟

حتما امشب از آن شب هاییست که بسیار خسته هستید و اصلا حوصله استفاده از نخ دندان را ندارید. و یا نخ دندانتان تمام شده و نتوانستید نخ دندان جایگزین تهیه کنید. از همین جهت به این فکر افتادید که اگر تنها برای یک شب نخ دندان نکشیم خطر خاصی ما را تهدید میکند ؟ در حقیقت روزی یکبار، حداقل است. یعنی حداقل یکبار در روز باید نخ دندان بکشیم و دو یا سه بار مسواک بزنیم. یک شب نخ دندان نکشیدن مشکل خاصی برای دندان ها ایجاد نمیکند اما توصیه میشود با دقت بیشتری مسواک بزنید و چند مرتبه دهانتان را به خوبی آبکشی کنید.

آیا میتوان از اشیاء دیگر به جای نخ دندان استفاده کرد ؟

خیر، حتی نمیتوان از نخ عادی به جای نخ دندان استفاده کرد. از نخ دندان مناسب دندان هایتان استفاده کنید چرا که در غیر اینصورت میتوانید به دندان ها و لثه هایتان آسیب بزنید. به یاد داشته باشید، هر گردی، گردو نیست. توصیه میشود که خلال دندان نیز استفاده نکنید.

توجه : مطالب سایت توسط ادمین سایت گردآوری شده است و قبل از بهره برداری از مطالب حتما با دندانپزشک خود مشورت نمایید.


مطالب پیشنهادی برای مطالعه بیشتر :

روش های تقویت مینای دندان

درمان حساسیت دندان به سرما و گرما

علل حساسیت به خمیردندان


علل-حساسیت-به-خمیردندان.jpg

دی ۱۰, ۱۴۰۳ مطالب آموزشی0

حساسیت به خمیردندان چیست؟

حساسیت دندان ها حالتی است که دندان ها در مقابل عواملی مثل سرما، گرما و شیرینی خوراکی ها به شدت تحریک میشوند. اما گاهی دهان و به ویژه لب ها تحت تاثیر عوامل بیرونی قرار میگیرند و واکنش های متفاوتی نشان میدهند که به عنوان آلرژی یا حساسیت از آن ها یاد میشود. در این مطلب از سایت دکتر فرنوش پیکانپور بهترین دندانپزشک کودک اصفهان به روش های تشخیص و درمان حساسیت به خمیردندان می پردازیم.

روشهای تشخیص حساسیت به خمیردندان

از آنجا که خمیردندان برای مدت طولانی در دهان باقی نمیماند نمیتوان دلیل بسیار موثری برای آلرژی ها باشد. اما جدیدا مشخص شده است که نباید بلافاصله پس از مسواک زدن دهان را آبکشی کرد چرا که خواص ماده های مختلف خمیردندان به طور کامل بی اثر میشوند. در حقیقت آلرژی نیز مانند خواص مواد مختلف خمیردندان میماند. هر چه خمیردندان بیشتر در دهان باقی بماند، احتمال مبتلا شدن به آلرژی نیز بیشتر است. حساسیت به خمیردندان در معمول ترین موارد به صورت متورم شدن لب ها ظهور میکند. در صورتی که متوجه حالت های غیر طبیعی در دهان خودتان شدید باید برای معاینه به دندانپزشک مراجعه کنید چرا که میتواند نشانه بیماری های زیادی از جمله سرطان دهان نیز باشد. برای تشخیص آلرژی میتوان از آزمایش مخصوص استفاده کرد.

استفاده از محافظ مسواک | دکتر فرنوش پیکانپور | بهترین دندانپزشک کودک اصفهان

صفحه اینستاگرام دکتر فرنوش پیکانپور بهترین دندانپزشک کودک اصفهان

درمان

درمان این آلرژی نیز مانند آلرژی های دیگر ابتدا با توقف عامل حساسیت زا صورت میگیرد. از آنجا که تعویض خمیردندان چندان هزینه بر نیست، توصیه میشود در صورتی که خمیردندانتان یکی از احتمالات آلرژی شماست، به سرعت آن را با انواع دیگر تعویض کنید.

جایگزین خمیردندان حساسیت زا

موادی که داخل خمیردندان ها وجود دارند میتوانند حساسیت زا باشند. از جمله این مواد میتوان به گلوتن، فلوراید و طعم دهنده ها ( رایحه بخش ها ) اشاره کرد. خمیردندان های بدون گلوتن و بدون فلوراید از جمله جایگزین هایی هستند که میتوان از آن ها استفاده کرد. به یاد داشت باشید که این عمل مسواک زدن است که بسیار حائز اهمیت است نه خمیردندان، یعنی میتوانید بدون خمیردندان نیز مسواک بزنید.

توجه : مطالب سایت توسط ادمین سایت گردآوری شده است و قبل از بهره برداری از مطالب حتما با دندانپزشک خود مشورت نمایید.


مطالب پیشنهادی برای مطالعه بیشتر :

روش های عصب کشی دندان شیری کودک

روش های تقویت مینای دندان

درمان حساسیت دندان به سرما و گرما

 


درمان-حساسیت-دندان-به-سرما-و-گرما.jpg

دی ۱۰, ۱۴۰۳ مطالب آموزشی0

روش های درمان حساسیت دندان به سرما و گرما

نخستین گام برای رفع حساسیت دندان این است که علت اصلی حساسیت دندان را درمان کنید. دندانپزشک درباره عادت‌هایتان خودآگاه و ناخودآگاهی از شما سوال می‌کند که می‌تواند در بروز حساسیت دندان نقش داشته باشد. در این مطلب از سایت دکتر فرنوش پیکانپور بهترین دندانپزشک کودک اصفهان به معرفی روشهایی برای درمان حساسیت دندان به سرما و گرما می پردازیم.

استفاده از محافظ دهانی

دندان قروچه (براکسیسم) مشکل بسیار شایعی است که با روی هم ساییدن ناخودآگاه دندان‌ها همراه است. دندان قروچه در خواب یکی از انواع شایع دندان قروچه است که فرد دندان‌هایش را فقط شب‌ها، بدون آن که متوجه باشد. روی هم فشار می‌دهد. اضطراب، اختلال‌های خواب یا استرس می‌تواند محرک دندان قروچه در خواب باشد، البته گاهی اوقات نمی‌توان هیچ علت مشخصی را برای دندان قروچه پیدا کرد. دندان قروچه شدید باعث ساییدگی مینای دندان می‌شود، در نتیجه عاج زیر مینا مشخص می‌شود و دندان به دما حساس می‌شود.

برای این که متوجه شوید آیا دندان‌هایتان را هنگام خواب روی هم فشار می‌دهید یا خیر، باید وجود علائم دیگری را به جز حساسیت به دما بررسی کنید. با توجه به شدت دندان قروچه ممکن است صبح با علائمی مانند دندان درد، گردن درد یا درد فک روبه‌رو شوید. همچنین ممکن است دچار سردرد شقیقه‌ای بشوید یا حتی نتوانید دهانتان را به راحتی باز و بسته کنید. اگر فکر می‌کنید که دچار مشکل دندان قروچه هستید، بهتر است یک محافظ دهانی تهیه کنید و شب‌ها هنگام خواب در دهان بگذارید. محافظ شبانه (نایت گارد) اجازه نمی‌دهد که دندان‌هایتان را روی هم فشار بدهید و به مینای دندان آسیب بزنید.

استفاده از خمیردندان ضدحساسیت

خمیردندان‌های ضدحساسیت را می‌توانید از تمام داروخانه‌ها و فروشگاه‌های عرضه کننده خمیردندان تهیه کنید. مواد فعال مختلفی در خمیردندان‌های ضدحساسیت وجود دارد که توبول‌های عاج را مسدود می‌کنند و مانع از انتقال حس‌ها به عصب می‌شوند. میزان تاثیرگذاری مواد فعال موجود در خمیردندان‌های مختلف برای تمام بیماران یکسان نیست. اگر از یک خمیردندان ضدحساسیت نتیجه نگرفتید، خمیردندان دیگری را با مواد فعال متفاوت امتحان کنید. اگر چند خمیردندان را امتحان کردید، اما هیچ کدام کمکی به رفع حساسیت دندان‌های نکرد، از دندانپزشک بخواهید که خمیردندان ضدحساسیت مناسبی را برایتان تجویز کند.

خمیردندان ضدحساسیت باید مدتی روی سطح دندان باقی بماند تا اثر خود را به جا بگذارد. اگر خمیردندان بلافاصله اثر نکرد، نگران نشوید. در ابتدا هر بار که مسواک می‌زنید از خمیردندان ضدحساسیت استفاده کنید، سپس روزی یک بار با خمیردندان ضدحساسیت مسواک بزنید تا حساسیت دندان‌هایتان برطرف شود. برای این که بهترین نتیجه را بگیرید. دهانتان را بعد از مسواک زدنتان شستشو ندهید. در عوض خمیردندان باقیمانده در دهان را کاملاً تف کنید و بگذارید خمیردندان 30 دقیقه روی دندان‌هایتان بماند. از یاد نبرید که خمیردندان ضدحساسیت مینا یا لثه‌ها را ترمیم نمی‌کند و درمان قطعی حساسیت دندان نیست. اگر بعد از متوقف شدن علائم استفاده از خمیردندان ضدحساسیت را نیز قطع کنید، ممکن است مشکلات دوباره شروع شود.

 

روش های درمان حساسیت دندان به سرما و گرما | دکتر فرنوش پیکانپور | بهترین دندانپزشک کودک اصفهان

مسواکتان و روش مسواک زدنتان را عوض کنید

افراد بسیاری مسواک را چنان محکم روی دندان‌هایشان فشار می‌‎دهند که مینای دندان را از بین می‌برند. این نتیجه اصلاً عادلانه نیست: شما فقط می‌خواهید به خوبی از دندان‌هایتان مراقبت کنید، اما پاداشی که به دست می‌آورید، حساسیت دندان است. هیچ‌گاه برای اصلاح روش مسواک زدن و جلوگیری از درد ناشی از این اشتباه دیر نیست.

اولین گام این است که مسواکتان را بررسی کنید. از یک مسواک فقط سه ماه می‌توانید استفاده کنید. پرزهای مسواک بعد از این مدت اثرشان را از دست می‌دهند. گام بعدی این است که روش مسواک زدنتان را اصلاح کنید. حالت ایده‌آل این است که پرزهای مسواک را با زاویه 45 درجه در ناحیه تلاقی لثه‌ها با دندان‌ها قرار بدهید. سپس با مسواک دایره‌های کوچکی را با ملایمت روی دندان‌ها بکشید و اجازه بدهید که پرزهای مسواک به آرامی روی سطح دندان و خط لثه حرکت کند.
مسواک را محکم بالا و پایین و چپ و راست نکشید تا دندان‌هایتان ساییده نشود. دفعه بعد که دچار حساسیت دندانی شدید، سعی کنید مسواک زدن را با ملایمت بیشتری انجام بدهید. مطمئن باشید که از اثر این کار شگفت‌زده خواهید شد.

 

صفحه اینستاگرام دکتر فرنوش پیکانپور بهترین دندانپزشک کودک اصفهان

تنفس از راه بینی

برای این که جریان هوای سرد باعث تیر کشیدن دندان‌های حساس نشود، وقتی بیرون خانه هستید. دهانتان را با شال بپوشانید و از راه بینی نفس بکشید تا دندان‌هایتان در تماس با هوای سرد قرار نگیرد.

مایعات را با نی بنوشید

نوشیدنی‌های خنک می‌تواند باعث شروع دردی غیرقابل تحمل شود. پس برای مصرف مایعات از نی استفاده کنید تا مایعات با دندان‌هایتان تماس پیدا نکند. و احتمال تیر کشیدن دندان‌هایتان در اثر حساسیت به دما کمتر شود.

کاهش مصرف خوراکی‌های اسیدی

خوراکی‌های ترش و اسیدی بدترین دشمن مینای دندان‌اند. اسید بعد از مصرف سودا، آب میوه، سس گوجه فرنگی و بسیاری از خوراکی‌های اسیدی دیگر روی دندان‌ها باقی می‌ماند و لایه مینای دندان را که محافظ عاج است، از بین می‌برد. اگر مواد اسیدی مدتی طولانی روی دندان باقی بماند. در نهایت موجب بروز حساسیت به دما می‌شود. هر چه مینای دندان بیشتر ساییده شود، دندان در برابر خوردگی اسیدی آسیب‌پذیرتر می‌شود.

عادت‌های غذایی‌تان را بررسی کنید. خوراکی‌های اسیدی مانند آب گازدار را چقدر مصرف می‌کنید؟ قبل از این که دندان‌هایتان را مسواک بزنید، اسید چه مدت روی دندان‌هایتان باقی می‌ماند؟ هرچه اسید مدت بیشتری روی دندان‌ها باقی بماند، مینای دندان آسیب بیشتری می‌بیند. وقتی احساس کردید که دندان‌هایتان حساس شده است، مصرف خوراکی‌های اسیدی را کاهش دهید. اگر نمی‌توانید این پرهیز غذایی را رعایت کنید. دندان‌هایتان را حداقل روزی دو بار مسواک بزنید. البته مواظب باشید که مسواک را محکم روی دندان‌هایتان نکشید.

توجه : مطالب سایت توسط ادمین سایت گردآوری شده است و قبل از بهره برداری از مطالب حتما با دندانپزشک خود مشورت نمایید.


مطالب پیشنهادی برای مطالعه بیشتر :

راهکارهای غلبه بر اضطراب دندانپزشکی

روش های عصب کشی دندان شیری کودک

روش های تقویت مینای دندان

 


روش-های-تقویت-مینای-دندان.jpg

دی ۱۰, ۱۴۰۳ مطالب آموزشی0

بررسی روش های تقویت مینای دندان

برای افزایش استحکام مینای دندان و بهبود سلامت دندان ها شما می توانید با رعایت چند نکته باعث تقویت مینای دندان خود شوید. در ادامه این مطلب از سایت دکتر فرنوش پیکانپور بهترین دندانپزشک کودک اصفهان روش های تقویت مینای دندان را مورد بررسی قرار خواهیم داد. بهتر است عوامل فرسایش مینا و علائم آن را بشناسید تا در شرایط لازم بتوانید به بهترین شکل اقدام کنید.

همیشه مسواک زدن

مسواک زدن ساده ترین و راحت ترین روشی است که می تواند باعث تقویت مینای دندان و جلوگیری از پوسیدگی دندان شود. مسواک زدن مداوم باعث از بین رفتن باکتری هایی می شود که در ایجاد پلاک های دندانی و پوسیدگی نقش دارند.

داشتن رژیم غذایی معتدل

استفاده زیاد از قندها و مواد غذایی شیرین می تواند باعث ایجاد پوسیدگی و آسیب به مینای دندان شود. با رعایت رژیم غذایی متعادل و مصرف به اندازه این گونه مواد، شما می توانید از بروز این مشکلات جلوگیری نمایید. همچنین می توانید تا حد امکان به جای مصرف آبمیوه از خود میوه ها استفاده کنید. به خاطر داشته باشید بهتر است بعد از مصرف مواد قندی مانند شیرینی ها مسواک بزنید.

استفاده از خمیر دندان های حاوی فلوراید

فلوراید می تواند باعث از بین بردن پوسیدگی های جزئی و ترمیم مینای دندان شود. استفاده از خمیر دندان های حاوی فلوراید علاوه بر سفید کردن دندان های شما باعث افزایش مقاومت آنها نسبت به اسید نیز می شود. بهتر است برای تهیه این خمیر دندان ها به داروخانه ها مراجعه کنید و یا از پزشک خود بخواهید آن را برای شما تجویز کند.

از دهانشویه استفاده کنید

استفاده از دهانشویه ها باعث از بین بردن باکتری های داخل دهان می شود و دندان شما را از پوسیدگی و آسیب حفظ می کند. می توانید برای محافظت بهتر از دهانشویه های حاوی فلوراید استفاده کنید و مینای دندان خود را تقویت کنید. البته استفاده بیش از حد دهانشویه نیز توصیه نمی شود زیرا علاوه بر زرد شدن دندان باعث تولید قارچ دهانی نیز می شود.

مواد معدنی مورد نیاز دندان هایتان را مصرف کنید

کمبود مواد معدنی در بدن مشکلات فراوانی را به همراه دارد برای همین لازم است همواره میزان این مواد را در بدن به مقدار کافی نگه دارید. مصرف ویتامین D و کلسیم در صورت کمبود می تواند به افزایش استحکام مینای دندان شما کمک کند. همچنین خوردن چربی های مفید مانند روغن نارگیل نیز می تواند برای تقویت مینای دندان مفید باشد.

درمان دندان قروچه

دندان قروچه و کوبیدن دندان ها به هم در اثر استرس می تواند به شدت به مینای دندان شما آسیب وارد کند. به دلیل فشاری که به دندان وارد می شود در طول زمان این مشکل باعث از بین رفتن مینای دندان شده و دندان ها را آسیب پذیر می کند. برای درمان این اختلالات حتما به پزشک مراجعه کنید.

روش های عصب کشی دندان شیری کودک | دکتر فرنوش پیکانپور | بهترین دندانپزشک کودک اصفهان

نوشیدن آب فراوان

نوشیدن آب فراوان باعث می شود اسید ناشی از مواد غذایی در دهان رقیق شده و اگر محیط دهانتان از قبل اسیدی بوده است باعث کاهش شدت اسید می شود. همچنین به دفع باکتری های مضر که سبب پوسیدگی می شوند، کمک می کند. نوشیدن آب به ایجاد بزاق هم کمک می کند و از خشکی دهان جلوگیری می کند.

خودداری از مصرف نوشابه ها

نوشابه به دلیل قند زیادی که دارند به شدت می توانند برای مینای دندان شما مضر باشند. همچنین نوشابه های گازدار می توانند در بزاق خاصیت اسیدی ایجاد کنند و پی اچ دهان را کاهش دهند و به مینای دندان آسیب بزنند. شما با خودداری از مصرف نوشابه ها هم باعث بهبود سلامت دندان های خود می شوید و هم از مضرات دیگر این مواد بر بدنتان در امان می مانید.

از مصرف دخانیات بپرهیزید

مواد دخانی به دلیل داشتن نیکوتین در ترکیبات آنها باعث اختلال گردش خون در لثه و دندان ها شده و غذا رسانی و اکسیژن رسانی را به دندان مختل می کنند. این وضعیت باعث تضعیف مینای دندان می شود و همچنین باعث ایجاد لکه هایی رو دندان و زرد شدن آنها خواهد شد. علاوه بر آن این مواد باعث از بین رفتن باکتری های مفید داخل دهان شده و برای سلامت فرد مضر هستند.

درمان مشکلات گوارشی

انواعی از مشکلات گوارشی مانند ریفلاکس می توانند باعث اسیدی شدن محیط دهان شده و در نتیجه به مینای دندان آسیب بزنند. در این شرایط بسیار مهم است که هر چه سریع تر این گونه مشکلات را درمان کنید زیرا اسید معده بسیار قوی است و می تواند به شدت به دندان هایتان آسیب بزند.

صفحه اینستاگرام دکتر فرنوش پیکانپور بهترین دندانپزشک کودک اصفهان

جدی گرفتن رفتن به دندانپزشکی

چک کردن مداوم دندان هایتان برای جلوگیری از پوسیدگی دندان و از بین رفتن مینای آنها بسیار اهمیت دارد. لازم است حداقل هر ۶ ماه یکبار به دندانپزشکی مراجعه کنید تا در صورت وجود پوسیدگی و آسیب دیدگی مینای دندان آن را رفع کنید. اگر اهمال کاری کنید و از رفتن به مطب خودداری کنید، ممکن است پوسیدگی به سرعت پیشرفت کند و آسیب زیادی به مینای دندان شما وارد شود.

آدامس بدون شکر بجوید

به طور کلی آدامس جویدن مزیت های متعددی دارد و باعث افزایش ترشح بزاق می شود و از خشکی دهان جلوگیری می کند اما اگر از آدامس شکردار استفاده کنید می تواند کاملا برای دندان هایتان مضر باشد و به آنها آسیب بزند. شکر و قند موجود در این مواد می تواند تجزیه شوند و باعث تضعیف مینای دندان و پوسیدگی آنها شوند.

توجه : مطالب سایت توسط ادمین سایت گردآوری شده است و قبل از بهره برداری از مطالب حتما با دندانپزشک خود مشورت نمایید.


مطالب پیشنهادی برای مطالعه بیشتر :

کاهش علل فوبیای کودکان از دندانپزشکی

راهکارهای غلبه بر اضطراب دندانپزشکی

روش های عصب کشی دندان شیری کودک

 






تماس با دکتر فرنوش پیکانپور

جراح دندانپزشک

کلینیک دندانپزشکی لقمان : اصفهان، سه راه ملک شهر، جنب کلانتری 19


تماس همراه

۰۹۱۲۰۵۶۶۷۰۳



روزهای حضور

هماهنگی قبلی با شماره تماس



دکتر فرنوش پیکانپور دندانپزشک اصفهان
دنبال کنید

شبکه های اجتماعی ما را

اینستاگرام ، واتساپ و مکان یابی با گوگل مپ



کلیه حقوق این سایت برای خانم دکتر فرنوش پیکانپور محفوظ می باشد.

لوگو دندانپزشکی بهترین دندانپزشک کودکان اصفهان دکتر فرنوش پیکانپور

تمامی حقوق این سایت متعلق به خانم دکتر فرنوش پیکانپور دندانپزشک کودکان اصفهان می باشد.