بررسی عوارض ساییدن دندان ها به یکدیگر
در این مطلب از سایت دکتر فرنوش پیکانپور بهترین دندانپزشک کودک اصفهان عوارض ساییدن دندان ها به یکدیگر را مورد بررسی قرار می دهیم. دندان قروچه یکی از شایع ترین اختلالات در بین کودکان در سنین کمتر از ۷ سال می باشد که می تواند ناشی از عوامل زیادی باشد که بهترین راه حل برای درمان آن صحبت کردن با کودکان و آرامش دادن به آنها و مطلع شدن از علت ناراحتی و یا استرس آنها می باشد. اما گاها دندان قروچه در کودکان به دلیل عوامل فیزیکی است که به مشکلات روحی و روانی آنها ارتباطی ندارد از جمله این عوامل می توان به واکنش نشان دادن به مصرف برخی از داروها( در کودکان با بیماری های خاص همچون فلج مغزی) و یا نامنظم بودن دندان اشاره کرد که در این موارد برای درمان باید با پزشکان متخصص مشورت نمود.
بطور کلی و جامع دندان قروچه در افراد مشکل جدی ایجاد نمی کند و عارضه خاصی را ندارد اما در افرادی که بطور ناخودآگاه دندان قروچه دارند مشکلاتی را در پی خواهد داشت؛ همچنین در افرادی که دچار دندان قروچه شبانه می شوند ممکن است در هنگام بیدار شدن با درد در ناحیه سر، گوش و یا فک مواجه شوند؛ در برخی موارد نیز براکسیزم به دلیل سایش بیش از حد دندان ها به یکدیگر سبب از بین رفتن میناهای دندان ها و یا ابتلا به بیماری های مرتبط با دهان و دندان همچون دندان تراشه و یا مشکلاتی در شقیقه شود.
دیگر عوارض ناشی از ساییدن دندان ها:
- شکستگی و لق شدن دندان ها
- تحلیل لثه
- ایجاد مشکلات در فک
- ایجاد دردهای مفصلی
- سر درد و یا گردن درد
- تحلیل های استخوانی در ناحیه دهان
- ایجاد بیماری های تنفسی
- افسردگی
- ایجاد اختلالات خواب که سبب مشکلات روحی و روانی نیز می شود
درست است که این اختلال در اکثر مواقع بی خطر است اما بهتر است که در صورت وقوع آن را جدی بگیرید و نسبت به درمان اختلالاتی که سبب ایجاد آن می شود اقدام نمایید زیرا براکسیزم تنها زمانی قابل درمان است که به یک عادت تبدیل نشده باشد.
صفحه اینستاگرام دکتر فرنوش پیکانپور بهترین دندانپزشک کودک اصفهان
نشانه های ابتلا به براکسیزم
- درد در ناحیه فک و صورت بعد از بیدار شدن
- فرورفتگی لب ها
- گوش درد
- حساسیت نشان دادن به دما در هنگام خوردن مواد غذایی داغ و یا سرد
- بیدار شدن از خواب به دلیل صدای ساییدن دندان ها
- احساس خستگی در دهان
- توجه : مطالب سایت توسط ادمین سایت گردآوری شده است و قبل از بهره برداری از مطالب حتما با دندانپزشک خود مشورت نمایید.
مطالب پیشنهادی برای مطالعه بیشتر :
علائم دندان در آوردن در کودکان