اهمیت درمان به موقع دندان های شیری
اهمیت درمان به موقع دندان های شیری
دندان های شیری
از آنجایی که دندان های قدامی به دنبال مصرف شیر (مخصوصا شیر شبانه) به سرعت پوسیده و دردناک می شوند، لازم است در صورت بروز پوسیدگی نسبت به ترمیم و در صورت لزوم عصب کشی دندان های شیری اقدام شود.
زیرا تنها با انجام اقدامات به موقع دندانپزشکی می توان از ایجاد عوارض نامطلوب دهانی – دندانی مانند: عفونت و نهایتا از دست رفتن زودتر از موعد دندان های شیری کودکان (مخصوصا دندان های قدامی ایشان)، جلوگیری به عمل آورد.
همچنین در مورد دندان های خلفی یا همان آسیاهای کودک نیز، در صورت عدم رعایت کامل بهداشت دهانی – دندانی، این دندان ها در معرض پوسیدگی قرار می گیرند. از آنجایی که مینای دندان های شیری خیلی ضعیف تر و نازک تر از مینای دندان های دائمی هستند؛ پوسیدگی ایجاد شده خیلی سریع از سد دفاعی مینای دندان می گذرد و به عاج نفوذ می کند. در صورتیکه این پوسیدگی به موقع تشخیص داده نشود و رسیدگی ها و درمان های لازم برای رفع آن انجام نشود، متاسفانه عصب دندان نیز درگیر می شود.
دکتر فرنوش پیکانپور ، بهترین دندانپزشک کودک اصفهان را در اینستاگرام دنبال کنید.
پیشرفت پوسیدگی و درگیر شدن عصب دندان می تواند باعث ایجاد؛
- دندان دردهای خودبخودی و بدون هیچگونه محرک خارجی از قبیل غذا و یا نوشیدنی شود. همچنین باعث تجربه ناخوشایند دندان درد های شبانه در هنگام خواب. (این دندان درد باعث بی تابی کودک هنگام خوابیدن می شود و ساعت ها مجال خوابیدن را از کودک سلب می کند.)
- در صورت مراجعه منظم به دندانپزشک کودکان و انجام به موقع چکاپ های دوره ای. پوسیدگی های دندان های قدامی یا پوسیدگی های دندان های خلفی درهمان مراحل ابتدایی تشخیص داده می شوند. و درمان های مناسب برای رفع پوسیدگی ها صورت می گیرد.
- دندان های قدامی شیری کودک باید تا سن 6 الی 7 سالگی داخل دهان کودک باقی بمانند.
- همچنین دندان های آسیای شیری نیز باید تا سن 11 الی 12 سالگی حفظ و نگهداری شوند. تا علاوه بر ایجاد شرایط مطلوب برای جویدن غذا، راهنمای مناسب برای رویش دندان های دائمی ئر آینده باشند.
مطالب پیشنهادی: