بررسی علل دو رنگ شدن دندان کودک
تغییر رنگ دندانها علاوه بر تاثیر در زیبایی و ظاهر کودک گاهی می تواند یک هشدار باشد و توجه به آن ممکن است از مشکلات احتمالی جلوگیری کند. در ادامه این مطلب از سایت دکتر فرنوش پیکانپور بهترین دندانپزشک کودک اصفهان علل دو رنگ شدن دندان کودک را مورد بررسی قرار می دهیم.
رنگ اصلی دندان چیست؟
دو رنگ شدن دندان کودک هم در دندان های شیری و هم در دندانهای دائمی ممکن است دیده شود. اگر روی دندان لکه های سفید رنگ و یالکه های شیری رنگ مات و یا قهوه ای دیده می شود ممکن است نشانه خوب تشکیل نشدن مینای دندان که اصطلاحا هیپوپلازی نامیده می شود باشد. یعنی مینای دندان در بعضی نواحی خود دچار ضعف هایی می باشد. گاهی مینای دندان کاملا سالم است و لکه های سفید رنگ به علت از دست رفتن مواد معدنی مینای دندان ایجاد شده اند، یعنی همان شروع پوسیدگی. اگر مراقبت های لازم انجام نشود این نواحی تبدیل به پوسیدگی عمیق می شوند.
دو رنگ شدن دندان ها چه در دندان های شیری چه در دندان های دائمی می تواند ناشی از رنگ های مواد غذایی و برخی داروها نیز باشد مثلا مکمل قطره آهن می تواند باعث ایجاد لکه های تیره و سیاه روی دندان ها شود ولی توجه داشته باشید که مکمل قطره آهن به هیچ وجه دندانها را پوسیده نمی کند و فقط باعث تغییر رنگ می شود.
راههای درمانی متعددی وجود دارد در درجه اول راهکارهای محافظه کارانه و کارهای پیشگیری از پوسیدگی برای کودک تجویز می شود ولی در تغییر رنگ های پیشرفته تر ممکن است کارهایی برای بهبود ظاهر دندان و بر طرف کردن تغییر رنگ ها صورت بگیرد.
علل تغییر رنگ دندانهای شیری
تغییر رنگ دندان دلایل مختلفی دارد که این تغییررنگ نشانه بروز یک مشکل خاص است.
اشتباه مسواک زدن
یکی از اصلیترین دلایل تغییر رنگ دندان در کودکان، صحیح مسواک نزدن آنهاست که این اتفاق سبب تجمع باکتریها در دهان شده و در نتیجه باعث پوسیدگی دندان کودکان میشود.
مصرف نوشیدی های نامناسب
مصرف نوشابههای گازدار و آبمیوههای دارای قند نیز باعث پوسیدگی دندان میشود، همچنین اگر پستانک نوزادان را به مایعات شیرین مثل عسل آغشته کنید سبب ایجاد میکروب در دهان شده و احتمال تغییر رنگ در دندانهایشان را افزایش میدهد.
مصرف داروها
داروی تتراسایکلین و بعضی از آنتی بیوتیکها که اگر توسط مادرهای باردار مصرف شوند سبب تغییر رنگ دندان در کودکان میشود حتی اگه توسط کودک استفاده نشود.
وجود بیماری ها
برخی بیماری های مادر زادی مثل نقص تشکیل مینای دندان، باعث میشود فرورفتگیها و شیارهایی روی دندان ایجاد شود که در نتیجه باعث زرد یا قهوهای شدن دندان میشود.
شکستنگی در دندان
ضربه خوردن یا شکستگی دندان باعث میشود به عصب یا خون رسانی دندان صدمه وارد شود و با گذشت زمان ممکن است دندان به رنگ خاکستری تغییر رنگ پیدا کند.
تغذیه
استفاده مداوم از مواد غذایی دارای رنگدانه نیز رنگ اصلی دندان را تغییر می دهند.
وجود پوسیدگی در دندان
پوسیدگی دندان یکی دیگر از عواملی است که باعث تغییر رنگ دندان در کودک میشود. فرق پوسیدگی و تغییر رنگ دندان به میزان تغییر رنگ وهمچنین میزان پوسیدگی بستگی دارد و هر چه پوسیدگی بیشتر باشد میزان تیرگی و تغییر رنگ نیز بیشتر خواهد بود.
توجه : مطالب سایت توسط ادمین سایت گردآوری شده است و قبل از بهره برداری از مطالب حتما با دندانپزشک خود مشورت نمایید.
صفحه اینستاگرام دکتر فرنوش پیکانپور بهترین دندانپزشک کودک اصفهان