WeCreativez WhatsApp Support
نیاز به مشاوره دندانپزشکی داریم پیام بدهید
سلام چطور میتوانم کمکتون کنم؟


مطالب جدید هر روز در اینجا

مقالات و مطالب پزشکی جدید دندانپزشکی

نکات مفید مربوط به دهان ، دندان، لثه ها ، ارتودنسی و جراحی های دندانپزشکی همراه با مطالب آموزشی جهت پیشگیری و مراقبت های دهان و دندان


اخبار دندانپزشکی

علل-دو-رنگ-شدن-دندان-کودک.png

آبان ۲۳, ۱۴۰۳ مطالب آموزشی0

بررسی علل دو رنگ شدن دندان کودک

تغییر رنگ دندانها علاوه بر تاثیر در زیبایی و ظاهر کودک گاهی می تواند یک هشدار باشد و توجه به آن ممکن است از مشکلات احتمالی جلوگیری کند. در ادامه این مطلب از سایت دکتر فرنوش پیکانپور بهترین دندانپزشک کودک اصفهان علل دو رنگ شدن دندان کودک را مورد بررسی قرار می دهیم.

رنگ اصلی دندان چیست؟

دو رنگ شدن دندان کودک هم در دندان های شیری و هم در دندانهای دائمی ممکن است دیده شود‌. اگر روی دندان لکه های سفید رنگ و یالکه های شیری رنگ مات و یا قهوه ای دیده می شود ممکن است نشانه خوب تشکیل نشدن مینای دندان که اصطلاحا هیپوپلازی نامیده می شود باشد. یعنی مینای دندان در بعضی نواحی خود دچار ضعف هایی می باشد. گاهی مینای دندان کاملا سالم است و لکه های سفید رنگ به علت از دست رفتن مواد معدنی مینای دندان ایجاد شده اند، یعنی همان شروع پوسیدگی. اگر مراقبت های لازم انجام نشود این نواحی تبدیل به پوسیدگی عمیق می شوند.

دو رنگ شدن دندان ها چه در دندان های شیری چه در دندان های دائمی می تواند ناشی از رنگ های مواد غذایی و برخی داروها نیز باشد مثلا مکمل قطره آهن می تواند باعث ایجاد لکه های تیره و سیاه روی دندان ها شود ولی توجه داشته باشید که مکمل قطره آهن به هیچ وجه دندانها را پوسیده نمی کند و فقط باعث تغییر رنگ می شود.

راههای درمانی متعددی وجود دارد در درجه اول راهکارهای محافظه کارانه و کارهای پیشگیری از پوسیدگی برای کودک تجویز می شود ولی در تغییر رنگ های پیشرفته تر ممکن است کارهایی برای بهبود ظاهر دندان و بر طرف کردن تغییر رنگ ها صورت بگیرد.

علل تغییر رنگ دندان‌های شیری

تغییر رنگ دندان دلایل مختلفی دارد که این تغییررنگ نشانه بروز یک مشکل خاص است.

اشتباه مسواک زدن

یکی از اصلی‌ترین دلایل تغییر رنگ دندان در کودکان، صحیح مسواک نزدن آنهاست که این اتفاق سبب تجمع باکتری‌ها در دهان شده و در نتیجه باعث پوسیدگی دندان کودکان می‌شود.

مصرف نوشیدی های نامناسب

مصرف نوشابه‌های گازدار و آبمیوه‌های دارای قند نیز باعث پوسیدگی دندان می‌شود، همچنین اگر پستانک نوزادان را به مایعات شیرین مثل عسل آغشته کنید سبب ایجاد میکروب در دهان شده و احتمال تغییر رنگ در دندان‌هایشان را افزایش می‌دهد.

عوامل تغییر رنگ دندان | دکتر فرنوش پیکانپور | بهترین دندانپزشک کودک اصفهان

مصرف دارو‌ها

داروی تتراسایکلین و بعضی از آنتی بیوتیک‌ها که اگر توسط مادر‌های باردار مصرف شوند سبب تغییر رنگ دندان‌ در کودکان می‌شود حتی اگه توسط کودک استفاده نشود.

وجود بیماری ها

برخی بیماری های مادر زادی مثل نقص تشکیل مینای دندان، باعث می‌شود فرورفتگی‌ها و شیار‌هایی روی دندان ایجاد شود که در نتیجه باعث زرد یا قهوه‌ای شدن دندان می‌شود.

شکستنگی در دندان

ضربه خوردن یا شکستگی دندان باعث می‌شود به عصب یا خون‌ رسانی دندان صدمه وارد شود و با گذشت زمان ممکن است دندان به رنگ خاکستری تغییر رنگ پیدا کند.

تغذیه

استفاده مداوم از مواد غذایی دارای رنگدانه‌ نیز رنگ اصلی دندان را تغییر می دهند.

وجود پوسیدگی در دندان

پوسیدگی دندان یکی دیگر از عواملی است که باعث تغییر رنگ دندان در کودک می‌شود. فرق پوسیدگی و تغییر رنگ دندان به میزان تغییر رنگ وهمچنین میزان پوسیدگی بستگی دارد و هر چه پوسیدگی بیشتر باشد میزان تیرگی و تغییر رنگ نیز بیشتر خواهد بود.

توجه : مطالب سایت توسط ادمین سایت گردآوری شده است و قبل از بهره برداری از مطالب حتما با دندانپزشک خود مشورت نمایید.

صفحه اینستاگرام دکتر فرنوش پیکانپور بهترین دندانپزشک کودک اصفهان


مطالب پیشنهادی برای مطالعه بیشتر :


وجود-فاصله-بین-دندان-های-کودک.jpg

آبان ۲۳, ۱۴۰۳ مطالب آموزشی0

بررسی وجود فاصله بین دندان های کودک

در ادامه این مطلب از سایت دکتر فرنوش پیکانپور بهترین دندانپزشک کودک اصفهان وجود فاصله بین دندان های کودک را مورد بررسی قرار می دهیم. کودکان از وقتی که دندانهای شیری آنها رویش می کند تا وقتی که دندانهای دائمی کامل شوند وضعیت های مختلفی را در دهان خود تجربه می کنند. ممکن است والدین با دیدن مراحل مختلف رشدی دندانهای کودک سوال های مختلفی داشته باشند که یکی از شایعترین آنها مربوط به فاصله های بین دندان های کودکان است.

مزیت فاصله بین دندان های شیری

فاصله ها در دندان های شیری کاملا طبیعی و حتی خوب هستند اگر کودکی بین دندانهای شیری خود فاصله نداشته باشد به احتمال زیاد در اینده وقتی دندان های دائمی اش رویش کنند نیاز به درمان های ارتودنسی خواهد داشت. اندازه دندانهای دائمی بزرگتر از دندانهای شیری است بنابراین فاصله بین دندانهای شیری برای این تفاوت اندازه استفاده می شود. دندان های شیری وقتی فاصله داشته باشند بهتر هم تمیز می شوند. اگر دندانهای شیری کودکی فاصله نداشته باشد حتما باید از نخ دندان به طور مرتب استفاده شود.

ژنتیک

در دندانهای دائمی وقتی دندانهای جلویی فک بالا رویش می کنند فاصله ای بین آنها وجود دارد که کاملا طبیعی است با رویش دندانهای کناری و رویش دندانهای نیش بر دندان ها فشاری که وارد می شود این فاصله خود به خود بسته می شود و نیاز به درمان خاصی نیست. در این مورد باید به دو نکته توجه کرد اول اینکه اگر ژنتیک وجود فاصله بین دندانهای جلویی که به آن دیاستم می گویند در خانواده وجود داشته باشد، ممکن است کودک هم فاصله بین دندانهای جلویی یعنی دیاستم را تا بزرگسالی حفظ کند.

تعداد دندان‌های شیری نوزادان | دکتر فرنوش پیکانپور | بهترین دندانپزشک کودک اصفهان

دندان های غایب

دوم اینکه گاهی برخی کودکان یک یا دوتا از دندانهای جلویی کناری یعنی دندانهای شماره ۲ را ندارند و جوانه آن دندانها غایب هستند و این می تواند باعث ایجاد فاصله هایی ماندگار در دندانهای جلوی فک بالای آنها شود که در این حالت باید بعد از گرفتن عکس رادیوگرافی با متخصص دندانپزشکی کودکان و متخصص ارتودنسی مشورت شود.

درمان فاصله بین دندان های دائمی کودک

در صورت وجود دیاستم بین دندانها ترکیبی از درمانهای ارتودنسی و گاهی ترمیم با کامپوزیت ها انجام می شود ولی این درمان ها بعد از رویش کامل دندانها انجام می شود. بهتر است کودکان وقتی فاصله هایی در دندانهای دائمی دارند توسط دندانپزشک متخصص کودکان معاینه شوند تا مشخص شود این فواصل جزو حالت های نرمال و طبیعی هستند یا نیاز به بررسی بیشتر دارند.

توجه : مطالب سایت توسط ادمین سایت گردآوری شده است و قبل از بهره برداری از مطالب حتما با دندانپزشک خود مشورت نمایید.

صفحه اینستاگرام دکتر فرنوش پیکانپور بهترین دندانپزشک کودک اصفهان


مطالب پیشنهادی برای مطالعه بیشتر :


دلایل-خراب-شدن-دندان-کودک-شیرخوار.jpg

آبان ۲۳, ۱۴۰۳ مطالب آموزشی0

بررسی دلایل خراب شدن دندان کودک شیرخوار

وقتی کودکان شیرخوار دچار پوسیدگی های وسیع دندانی باشند به دلیل سن کم کودک درمان دندانها مشکل می باشد. در این شرایط ناچار هستیم در شرایط بیهوشی عمومی یا آرامبخشی دندانهای کودک را درمان کنیم. مسلما پیشگیری از پوسیده شدن دندان های کودک شیر خوار کیفیت زندگی کودک را تغییر داده و باعث آرامش خاطر والدین می گردد. در ادامه این مطلب از سایت دکتر فرنوش پیکانپور بهترین دندانپزشک کودک اصفهان بهترین مسواک و خمیردندان برای کودکان را مورد بررسی قرار می دهیم.

شیرخوردن شبانه کودک

اصلی ترین و مهم ترین عامل پوسیده شدن دندانها در سنین کم شیرخوردن شبانه کودک بعد از یک سالگی است. بعد از یکسالگی کودک نباید شب ها شیر بخورد. چون شیر تا صبح در اطراف دندانها تجمع می کند و با ایجاد محیط اسیدی باعث پوسیده شدن دندانهای کودک می گردد. فرقی ندارد شیری که کودک می خورد شیر مادر باشد یا شیر خشک چون در هر دو حالت پوسیدگی ایجاد خواهد شد.

بعد از یک سالگی باید شب قبل از خواب کودک به مقدار کافی شیر و یا غذای مخصوص خود را خورده باشد و بعد از آن دندانهای کودک تمیز شود و سپس بخوابد‌. شب تا صبح فقط می تواند آب بخورد و صبح دوباره تغذیه با شیر یا هر غذای مخصوص کودک شروع می شود. از شیر گرفتن کودک مسلما برای والدین از نظر احساسی و عملی مشکل است ولی باید در نظر داشته باشید که این کار به صلاح کودک و در راستای سلامتی او می باشد.

لازم به ذکر است هر مایع شیرین شده مثل چای نبات، چای شیرین، آب میوه ها وقتی در شیشه ریخته شود و به کودک بالای یکسال داده شود باعث پوسیده شدن دندانهای کودک می شود.

باید دندانهای کودک با مسواک انگشتی روزی دوبار تمیز شود و علاوه بر آن دندانهای کودک با گاز مرطوبی که به دور انگشت پیچیده شده یا حوله کوچکی که فقط برای این کار است و مرطوب شده است بعد از شیر خوردن یا استفاده از مایعات شیرین تمیز شود. اگر بعد از شیر خوردن به کودک کمی آب داده شود هم در پیشگیری از پوسیدگی موثر است.

درمان بی اشتهایی کودک هنگام دندان در آوردن | دکتر فرنوش پیکانپور | بهترین دندانپزشک کودک اصفهان

استفاده از ظروف مشترک

نکته بعدی عدم استفاده از ظروف مشترک بین کودک و بزرگترهاست یعنی قاشقی که داخل دهان خود برده اید به دهان کودک نبرید. غذای کودک را فوت نکنید. غذایی که داخل دهان خود برده اید یا گاز زده اید به کودک ندهید چون میکروبهای پوسیدگی زا از دهان شما به دهان کودک منتقل می شوند.

مصرف قطره آهن

قطره آهن باعث پوسیده شدن دندان کودک نمی شود. ممکن است مصرف قطره آهن دندانهای کودک را رنگی کند و رنگ سیاه روی دندانهای کودک ایجاد کند ولی این تغییر رنگ با پوسیدگی فرق دارد و با یک پالیش ساده توسط دندانپزشک متخصص کودکان برطرف می شود بنابراین پوسیدگی دندان کودک شیرخوار به دلیل مصرف قطره آهن نیست.

کمبود ویتامین ها

علاوه بر موارد ذکر شده کمبود ویتامین دی و برخی بیماریهای سیستمیک مثل رفلاکس معده می توانند موجب افزایش پوسیده شدن دندانها شوند.

بهتر است وقتی دندانهای کودک شما رویش کرد یعنی در حدود یک سالگی کودک توسط دندانپزشک متخصص کودکان ویزیت شود تا توصیه های لازم برحسب شرایط کودک به والدین داده شود.

توجه : مطالب سایت توسط ادمین سایت گردآوری شده است و قبل از بهره برداری از مطالب حتما با دندانپزشک خود مشورت نمایید.

صفحه اینستاگرام دکتر فرنوش پیکانپور بهترین دندانپزشک کودک اصفهان


مطالب پیشنهادی برای مطالعه بیشتر :


بهترین-مسواک-و-خمیردندان-برای-کودکان.jpg

آبان ۲۳, ۱۴۰۳ مطالب آموزشی0

بررسی بهترین مسواک و خمیردندان برای کودکان

سوالی که همیشه والدین از دندانپزشک کودک خود می پرسند این است که چه مسواک و خمیردندانی برای فرزندم تهیه کنم که بهترین تاثیر را داشته باشد. به علت تنوع محصولات و تبلیغات متفاوتی که برای محصولات بهداشتی وجود دارد گاهی والدین برای خرید مسواک مناسب کودک و خمیردندان مناسب کودک دچار سردرگمی می شوند. در ادامه این مطلب از سایت دکتر فرنوش پیکانپور بهترین دندانپزشک کودک اصفهان بهترین مسواک و خمیردندان برای کودکان را مورد بررسی قرار می دهیم.

مسواک و خمیردندان ایرانی یا خارجی

پدر و مادر گرامی، خودتان را درگیر مارک مسواک و خمیردندان نکنید! انواع خارجی مسواک و خمیردندان لزوما بهتر از انواع ایرانی نیستند هرنوع مسواک کودک و خمیردندان کودک که علامت استاندارد و علامت سیب سبز که نشانه اخذ پروانه از وزارت بهداشت درمان و آموزش پزشکی است را داشته باشد می تواند برای کودک شما یک انتخاب صحیح باشد. حقیقت این است که مرتب مسواک زدن و مسواک زدن صحیح خیلی مهم تر از نوع مسواک و خمیردندان است. خمیردندان مورد استفاده برای کودک باید طعمی باشد که کودک آن را می پسندد و مسواک کودک باید حتما برای محدوده سنی کودک باشد. مسواک ها معمولا طبقه بندی سنی دارند و شکل و جنس موهای مسواک و حتی شکل دسته مسواک برای کودکان سنین مختلف متفاوت است. این طبقه بندی سنی روی جلد مسواک نوشته شده است.

قورت دادن خمیر دندان توسط کودک

در کودکان خردسال که هنوز توانایی تف کردن را ندارند این کار بسیار شایع است مخصوصا اگر مزه خمیردندان را دوست داشته باشند. نگران نباشید! اگر میزان کم خمیردندان مخصوص کودک روی مسواک قرار داده شود مثلا به اندازه یک عدس خیلی کوچک مشکلی برای کودک پیش نمی آید البته شما باید کم کم تف کردن را با کودک تمرین کنید ولی در نظر داشته باشیداین توانایی به مرور برای کودک ایجاد می شود.

 سن مناسب برای مسواک زدن کودک

از زمان رویش اولین دندان شیری باید دندان ها با یک قطعه گاز تمیز مرطوب تمیز شوند . مسواک زدن بدون خمیردندان از همین زمان شروع می شود. مصرف خمیردندان بعد از دو سالگی و به میزان خیلی کم برای کودک شروع می شود.

روش های افزایش بهداشت دهانی در کودکان | دکتر فرنوش پیکانپور | بهترین دندانپزشک کودک اصفهان

عوارض احتمالی خمیردندان فلوراید دار

فلوراید موجود در خمیردندان های مخصوص کودکان به شرطی که میزان مناسب خمیردندان را روی مسواک قرار دهید مشکلی ایجاد نخواهد کرد و برای دندانهای کودک مفید است.

استفاده از خمیردندان بزرگسال برای کودک

خیر! کودکان تا سن ده الی 12 سالگی باید از خمیردندان های مخصوص کودکان استفاده کنند چون میزان مواد ساینده و فلورایدی که در خمیردندان بزرگسالان وجود دارد برای کودکان مناسب نیست.

طول عمر مفید مسواک کودک

هر وقت که موهای مسواک از شکل طبیعی خود خارج شد وقت تعویض مسواک است ممکن است کودکی موهای مسواک رابجود یا طوری از مسواک استفاده کند که زودتر مسواک خراب شود و نیاز به تعویض باشد.زمان تعویض مسواک باید با دیدن موهای مسواک تعیین شود.

توجه : مطالب سایت توسط ادمین سایت گردآوری شده است و قبل از بهره برداری از مطالب حتما با دندانپزشک خود مشورت نمایید.

صفحه اینستاگرام دکتر فرنوش پیکانپور بهترین دندانپزشک کودک اصفهان


مطالب پیشنهادی برای مطالعه بیشتر :


نکات-مراقبتی-برای-فلوارایدتراپی-کودکان.jpg

آبان ۲۳, ۱۴۰۳ مطالب آموزشی0

بررسی نکات مراقبتی برای فلوارایدتراپی کودکان

انجام فلورایدتراپی برای پیشگیری از پوسیده شدن دندان کودکان و یا متوقف کردن پوسیدگی های اولیه بسیار مهم و ضروری است. این کار بر حسب صلاحدید دندانپزشک متخصص کودکان هر سه ماه یا هر چهار ماه یا هر شش ماه یکبار انجام می شود. در ادامه این مطلب از سایت دکتر فرنوش پیکانپور بهترین دندانپزشک کودک اصفهان نکات مراقبتی برای فلوارایدتراپی کودکان را مورد بررسی قرار می دهیم.

فلوراید تراپی در مطب دندانپزشکی هیچگونه خطر یا ضرری برای کودک ندارد و به هیچ وجه باعث ایجاد مشکلات جسمی نمی شود. فلوراید به هیچ وجه یک ماده سمی نیست. فلورایدی که در مطب دندانپزشکی استفاده می شود اثر موضعی دارد و میزانی که ممکن است کودک قورت بدهد بسیار ناچیز است. فلورایدتراپی در عرض چند دقیقه انجام می شود و مسلما هیچگونه دردی ندارد. در فلورایدهایی که در مطب دندانپزشکی کودکان استفاده می شود اغلب طعم دار هستند و مزه های مختلفی مثل کارامل یا آدامس یا مزه میوه های مختلف دارند.

خوردن وآشامیدن پس از فلورایدتراپی

پس از انجام فلورایدتراپی کودک تا نیم ساعت نباید چیزی بخورد یا دهانش را بشوید. اگر از انواع وارنیش فلوراید استفاده شده است کودک نباید آن شب مسواک بزند و از فردای آن روز می تواند دوباره برنامه بهداشتی مسواک زدن روزانه را داشته باشد. پس از نیم ساعت محدودیت غذایی وجود ندارد و کودک می تواند همه چیز بخورد.

قورت ندادن بزاق دهان

در هنگام فلورایدتراپی دندانپزشک کودکان از ساکشن که بزاق و فلوارید اضافی را بیرون می کشد استفاده می کند ولی در پایان کار باز باید کودک یکبارتف کند و اضافات فلوراید را بیرون بریزد اگر کودک شما به دلیل سن کم هنوز تف کردن بلد نیست نگران نباشید دندانپزشک کودکان با ساکشن کردن مقدار باقیمانده بزاق و فلوراید را خارج خواهد کرد. اگر در حین کار میزان کمی از فلوراید بلعیده شود هیچ مشکلی ایجاد نمی کند و جای نگرانی وجود ندارد.

مراحل مراقبت‌های بعد از فلوراید تراپی کودکان

بعد از اینکه فرآیند فلوراید تراپی انجام شد، لازم است که کودکان مواردی را جهت مراقبت از دندان‌های خود رعایت کنند.

  • همانطور که در ابتدا هم گفتیم والدین باید به این نکته توجه داشته باشند که کودک، حدود نیم ساعت پس از فلوراید تراپی، نباید آب یا هر نوع خوراکی دیگری را مصرف کند؛ زیرا ماده فلوراید موجود بر روی مینای دندان‌های کودک هنوز سفت نشده و امکان جدا شدن آن به محض خوردن و جویدن مواد غذایی وجود دارد. از این رو بهتر است کودک پیش از انجام فلوراید تراپی، تغذیه مناسبی داشته باشد.
  • کودک باید تا صبح روز بعد از انجام این روش درمانی، ازنخ دندان کشیدن و مسواک زدن دوری کند.
  • کودک باید از مصرف دهانشویه فلوراید پرهیز کند. ( به طور کلی دهانشویه فلوراید را باید از سن ۶ سال به بالا برای کودک مورد استفاده قرار داد)
  • والدین باید برای اولین وعده غذایی بعد از فلورایدتراپی، برای کودک خود غذاهای نرم و خنک تهیه کنند. این کار باعث افزایش مقاومت و دوام فلوراید بر روی دندان‌های کودکان می‌شود.
  • در هنگام فلوراید تراپی ممکن است کودک مقدار زیادی از این ماده را قورت بدهد. در صورت بروز دل درد و حالت تهوع باید به کودک مقدار زیادی شیر بخورانید.
  • برای کودکان زیر ۳ سال معمولا فلوراید تراپی انجام نمی‌دهند. زیرا آن‌ها نمی‌توانند بزاق دهان خود را به خوبی خارج کنند.
  • معمولا فلوراید تراپی را برای دندان‌های دائمی و شیری انجام می‌دهند. اما بهتر است که این شیوه درمانی دندانپزشکی با رویش اولین دندان دائمی در شش سالگی تحت نظر یک پزشک متخصص دندان اطفال انجام بگیرد.
  • در صورتی که دندان‌های کودکان در معرض پوسیدگی شدید قرار دارد، می‌توانید وارنیش را هر سه ماه یکبار تحت نظارت متخصص دندانپزشکی کودکان انجام دهید. اما اگر مشکل پوسیدگی دندان آن‎ها چندان جدی نباشد، تنها کافی است تا فلوراید تراپی را هر ۶ ماه یکبار انجام دهید.
  • در صورت دیدن تغییر رنگ دندان کودک خود نگران نشوید. زیرا بعد از مدتی دندان رنگ طبیعی خود را بدست می‌آورد.

توجه : مطالب سایت توسط ادمین سایت گردآوری شده است و قبل از بهره برداری از مطالب حتما با دندانپزشک خود مشورت نمایید.

صفحه اینستاگرام دکتر فرنوش پیکانپور بهترین دندانپزشک کودک اصفهان


مطالب پیشنهادی برای مطالعه بیشتر :


مقایسه-روکش-فلزی-با-روکش-سفید-دندان.jpg

آبان ۲۳, ۱۴۰۳ مطالب آموزشی0

مقایسه روکش فلزی با روکش سفید دندان

در این مطلب از سایت دکتر فرنوش پیکانپور بهترین دندانپزشک کودک اصفهان به مقایسه روکش فلزی با روکش سفید دندان می پردازیم.

بهترین گزینه روکش برای دندان های شیری عقبی کودکان

اگر دندان های شیری عقبی کودکان دچار پوسیدگی شدید باشد یا عصب کشی شده باشد بهتر است این دندانها را روکش کنیم. روکش ها استحکام و دوام بیشتری نسبت به ترمیم ها دارند.

روکش های دندان های کودکان به دو صورت وجود دارد

  •  روکش های سفید رنگ که به دو دسته تقسیم می شوند: بایوفلکس و زیرکونیا
  •  روکش های نقره ای رنگ که از جنس استیل هستند و SS Crown نامیده می شوند.

هزینه انجام انواع روکش دندان شیری

از آنجایی که روکش های سفید رنگ هزینه های بالاتری نسبت به انواع فلزی دارند برای والدین این سوال پیش می آید که کدام روکش بهتر و مناسب تر است. مهمترین مساله تصمیم دندانپزشک متخصص کودکان است چون وضعیت دندان و میزان تخریب دندان و همکاری کودک با دندانپزشک و سن کودک مسائل مهمی هستند که در تصمیم گیری موثر هستند.

  • روکش های فلزی یا SS crown ها دوام و استقامت و کیفیت عالی دارند، ارزانتر هستند و به عنوان یک درمان مطلوب و بادوام شناخته می شوند.
  • روکش های زیرکونیا یا بایوفلکس سفید رنگ هستند زیبایی بیشتری دارند، دوام و استحکام آنها کاملا قابل قبول است ولی هزینه های بالاتری دارند. اگر شما جزو والدینی هستید که رنگ روکش ها برای شما مهم است و رنگ روکش های فلزی مورد پسند شما نیست، روکش های زیرکونیا یا بایوفلکس می تواند یک گزینه خوب و قابل قبول برای دندان کودک شما باشد.

سوالات متداول والدین از متخصص دندانپزشکی کودکان | بهترین دندانپزشک کودک اصفهان

کدام نوع روکش مناسب فرزند من  است؟

نکته بسیار مهم این است که در انتخاب رنگ روکش باید شما و دندانپزشک متخصص کودکان تصمیم بگیرید. انتخاب روکش ها بستگی به شرایط متعددی دارد و نباید ذهن کودک را درگیر کنید. و از او سوال کنید کدام رنگ روکش را دوست دارد. انتخاب رنگ روکش مثل انتخاب رنگ لباس یا کفش نیست که به کودک اختیار داده شود و ذهنش درگیر این مساله شود.

پرسیدن این سوال از کودک می تواند باعث حساس شدن او و حتی افزایش اضطراب او شود علاوه بر این که تصمیمات کودکان ممکن است لحظه ای و سطحی باشد. از همه مهمتر اگر دندانپزشک متخصص کودکان به هر دلیلی صلاح نداند که روکش های سفید کار شود ممکن است کودک دچار ناراحتی شود. پس بهتر است در درجه اول انتخاب رنگ با مشورت دندانپزشک متخصص کودکان باشد.

توجه : مطالب سایت توسط ادمین سایت گردآوری شده است و قبل از بهره برداری از مطالب حتما با دندانپزشک خود مشورت نمایید.

صفحه اینستاگرام دکتر فرنوش پیکانپور بهترین دندانپزشک کودک اصفهان


مطالب پیشنهادی برای مطالعه بیشتر :


نکات-تغذیه-ای-برای-جلوگیری-از-پوسیدگی-دندان.jpg

آبان ۲۳, ۱۴۰۳ مطالب آموزشی0

بررسی نکات تغذیه ای برای جلوگیری از پوسیدگی دندان

در این مطلب از سایت دکتر فرنوش پیکانپور بهترین دندانپزشک کودک اصفهان نکات تغذیه ای برای جلوگیری از پوسیدگی دندان را مورد بررسی قرار می دهیم.

نوشیدن مقدار زیادی آب، شیر، چای سبز و چای سیاه

آب لوله کشی در بسیاری از کشورها حاوی مقادیر بالایی فلوراید است. فلوراید موجود در آب لوله کشی می تواند به تقویت مینای دندان کمک کند. نوشیدن آب به خارج شدن مواد غذایی گیر کرده بین دندان ها کمک می کند. چای سبز و چای سیاه حاوی ترکیباتی هستند که از تشکیل پلاک روی دندان ها جلوگیری می کنند. نوشیدن این نوع چای می تواند به کاهش التهاب و پیشگیری از بیماری لثه کمک کند، اما از افزودن شکر به چای خودداری کنید. شیر هم حاوی مقدار زیادی کلسیم و ویتامین دی است، اما حواستان باشد پس از نوشیدن شیر حتما مسواک بزنید؛ زیرا لاکتوز زیادی دارد و ممکن است موجب پوسیدگی دندان شود.

استفاده از سبزیجات و میوه های غنی از فیبر

خوردن میوه ها و سبزیجات سرشار از فیبر به تولید بزاق کمک می کند. بزاق یک دفاع طبیعی در برابر پوسیدگی است و از عمل باکتری ها و تشکیل پلاک دندانی جلوگیری می کند. حدود 20 دقیقه پس از غذا خوردن، بزاق شروع به شستن اسیدهایی می کند که به مینای دندان آسیب می زند. انواع خاصی از سبزیجات و میوه ها مانند هویج، سیب و کرفس برای افزایش بزاق دهان مفید هستند. همچنین خوردن این مواد غذایی از کمبود ویتامین و پوسیدگی دندان جلوگیری می کند.

جویدن آدامس بدون قند

جویدن آدامس بدون قند بعد از غذا می تواند روند تولید بزاق را تقویت کند، باکتری ها را از بین ببرد و از تشکیل پلاک روی دندان ها جلوگیری کند. اگر دائماً دهان شما خشک می شود، می توانید برای حل این مشکل از آدامس استفاده کنید. شیرین کننده زایلیتول از پوسیدگی دندان جلوگیری می کند. تحقیقات نشان داده است که زایلیتول می تواند از رشد باکتری های مضر در دهان جلوگیری کند. جویدن آدامس شیرین خطر پوسیدگی دندان را افزایش می دهد، بنابراین باید از آدامس های بدون قند استفاده کنید.

درمان پوسیدگی دندان در کودکان دکتر فرنوش پیکانپور بهترین دندانپزشک کودکان اصفهان

تغذیه مناسب برای تقویت دندان

استفده از محصولات لبنی مانند شیر، پنیر و ماست

لبنیات حاوی بسیاری از مواد مغذی مورد نیاز برای دندان های سالم هستند. کلسیم، پتاسیم و ویتامین D موجود در محصولات لبنی برای حفظ سلامت دندان‌ها ضروری هستند، زیرا دندان‌ها عمدتا از کلسیم ساخته شده‌اند. کلسیم علاوه بر تقویت دندان ها به آن ها متصل می شود و از آسیب اسید به مینای دندان جلوگیری می کند. اگر بدن شما نمی تواند لاکتوز را تحمل کند، می توانید از محصولات غذایی غنی از ویتامین و کلسیم مانند محصولات سویا استفاده کنید.

مصرف ماهی و تخم مرغ

ماهی و تخم مرغ فسفر و ویتامین دی زیادی دارند و به تقویت دندان ها و جذب کلسیم توسط بدن کمک می کنند. برای جذب ویتامین دی می توانید در روز ساعاتی را در معرض نور خورشید قرار بگیرید. اما، هوای آلوده تهران اجازه نمی دهد نور آفتاب ویتامین دی لازم را زیر پوست بسازد، اگر در تهران زندگی می کنید مصرف مواد غذایی حاوی ویتامین دی را فراموش نکنید.

توجه : مطالب سایت توسط ادمین سایت گردآوری شده است و قبل از بهره برداری از مطالب حتما با دندانپزشک خود مشورت نمایید.

صفحه اینستاگرام دکتر فرنوش پیکانپور بهترین دندانپزشک کودک اصفهان


مطالب پیشنهادی برای مطالعه بیشتر :


علل-قرمز-شدن-لثه-کودک.jpg

آبان ۲۳, ۱۴۰۳ مطالب آموزشی0

بررسی علل قرمز شدن لثه کودک

وقتی صحبت از سلامت دندانهای کودک به میان می آید باید به وضعیت لثه های کودک هم توجه ویژه داشت. در بسیاری از موارد لثه ها که بافت های حمایت کننده دندانها هستند دچار مشکلاتی هستند که نادیده گرفته می شوند و می توانند برای کودکان و نوجوانان مشکلات زیادی ایجاد کنند‌. در این مطلب از سایت دکتر فرنوش پیکانپور بهترین دندانپزشک کودک اصفهان علل قرمز شدن لثه کودک را مورد بررسی قرار می دهیم.

تجمع پلاک های میکروبی

مهمترین مساله تغییر رنگ لثه ها است. اگر کودک یا نوجوان مرتب مسواک نزند و روزی دوبار دندانها را تمیز نکند پلاک های میکروبی که روی دندانها جمع می شوند سمومی تولید می کنند که باعث نرم شدن لثه ها و التهاب آنها می شود. جرم روی دندانها و پلاک های میکروبی که تمیز نشوند باعث قرمز شدن لبه های لثه و التهاب آن می گردند که با افزایش التهاب ممکن است لثه تحلیل برود و این تحلیل بازگشت ناپذیر است. در صورت وجود این مشکل باید سریع جرم گیری و تمیز کردن پلاک های دندانی توسط دندانپزشک متخصص کودکان برای کودک یا نوجوان انجام شود.

لازم به ذکر است هر تغییر رنگی جرم نیست و والدین باید حتما با دندانپزشک متخصص کودکان مشورت کنند و کودک معاینه شود.

وجود دندان عفونی

مورد بعدی التهاب های لثه به دلیل دندان عفونی است. اگر دندان کودک دچار پوسیدگی شدید باشد و دچار آبسه شده باشد لثه قرمز رنگ می شود و دچار التهاب می شود و در مراحل بعدی خروج چرک از لثه اتفاق می افتد و ممکن است شما آبسه ای که شبیه یک جوش چرکی است در لثه ببینید.

دستکاری لثه ولپ

گاهی کودکان به خصوص کودکان کم سن تر بعد از کارهای دندانپزشکی مخصوصا وقتی بی حسی هنوز کامل از بین نرفته باشد با دست لثه خود را دستکاری می کنند و باعث قرمز شدن و زخمی شدن و التهاب لثه اطراف روکش ها و ترمیم ها می شوند. بنابراین باید والدین مواظب باشند که بعد کار دندانپزشکی لثه دستکاری نشود و همچین کودک لپ خود را گاز نگیرد.

علت خونریزی لثه در کودکان | دکتر فرنوش پیکانپور | بهترین دندانپزشک کودک اصفهان

وجود ویروس ها

برخی ویروسها مثل ویروس تبخال اولیه می توانند باعث قرمز شدن گسترده لثه های کودک شوند ابتلا به این ویروس همراه با تب و کاهش اشتهای کودک می باشد در صورت دیدن این حالت باید اول از همه وسایل کودک مثل لیوان و قاشق و بشقاب را از سایر اعضای خانواده جدا کرد و برای کاهش تب از استامینوفن استفاده کرد و مایعات زیاد که خنک باشد و بستنی به کودک داد. دهانشویه شربت دیفن هیدرامین و یا ترکیب دیفن هیدرامین و آلومینیوم ام جی و مالیدن آن روی لثه ها کمک کننده است. طول درمان این ویروس ده الی ۱۴ روز است.

بیماریهای پریودنتال

علاوه بر موارد بالا بیماری های ژنتیک لثه ها و استخوانهای اطراف دندانها که اصطلاحا بیماریهای پریودنتال نامیده می شوند. در درصد کمی از افراد ممکن است مشاهده شود که تشخیص آن بر عهده متخصص دندانپزشکی کودکان و متخصص بیماری های لثه است.

توجه : مطالب سایت توسط ادمین سایت گردآوری شده است. قبل از بهره برداری از مطالب حتما با دندانپزشک خود مشورت نمایید.

صفحه اینستاگرام دکتر فرنوش پیکانپور بهترین دندانپزشک کودک اصفهان


مطالب پیشنهادی برای مطالعه بیشتر :


ویتامین-های-مفید-برای-رشد-دندان.jpeg

آبان ۲۳, ۱۴۰۳ مطالب آموزشی0

بررسی ویتامین های مفید برای رشد دندان

روند رویش دندان قانون خاصی ندارد و از 3 ماهگی تا یک سالگی شروع می شود، اما معمولا زمان رویش دندان در نوزادان حدود 6-7 ماهگی است. معمولاً دندان های شیری در پایان 2.5 سالگی ظاهر می شوند و کودک 20 دندان شیری دارد اما ویتامین ها و مواد معدنی برای رشد دندان های آنان لازم است. در این مطلب از سایت دکتر فرنوش پیکانپور بهترین دندانپزشک کودک اصفهان ویتامین های مفید برای رشد دندان را مورد بررسی قرار می دهیم.

ویتامین های D و A از ویتامین های ضروری هستند که باید از بدو تولد به نوزاد داده شود و مقدار این دو ویتامین در شیر مادر اغلب کم است. دومین عنصر مهم، کلسیم به همراه فسفر و آهن است که برای رشد استخوان از جمله رشد دندان بسیار ضروری است. و این عنصر در شیر مادر یا به عنوان افزودنی در شیر خشک یافت می شود. ضمناً باید از 6 ماهگی به کودکان مکمل آهن داد. مصرف زیاد کلسیم و شیر در دوران بارداری کمکی به رشد سریع دندان ها نمی کند و ممکن است که کودک دچار راشیتیسم یا نرمی استخوان یا ضعف شود.

درمان بی اشتهایی کودک هنگام دندان در آوردن | دکتر فرنوش پیکانپور | بهترین دندانپزشک کودک اصفهان

کمبود ویتامین و زرد شدن دندان ها

گفته می شود مصرف میوه ها و سبزیجات خام که حاوی مقادیر زیادی آب هستند. در حفظ سلامت دندان ها (با شستن سطح دندان ها و لثه ها از مواد باکتریایی) بسیار مفید است. همچنین در پایان غذا جویدن سبزیجاتی که ترد هستند باعث ترشح بزاق می شود. و همین بزاق ترشح شده می تواند تکه های غذایی گیر کرده بین دندان های شما را از بین ببرد و باعث پوسیدگی و زردی شود. بهتر است بدانید اگرچه مصرف روزانه میوه ها و سبزیجات می تواند به سلامت دهان و دندان کمک زیادی کند. اما به طور قطع ثابت نشده است که باعث سفیدی دندان ها نیز می شوند.

ویتامین C می تواند پلاک را از بین ببرد و از زرد شدن دندان ها جلوگیری کند. بنابراین توصیه می شود این ویتامین را به طور منظم و به مقدار کافی برای سفید نگه داشتن دندان ها مصرف کنید. کمبود ویتامین C باعث رشد باکتری ها در سطح دندان می شود و منجر به التهاب لثه نیز می گردد. تجمع باکتری می تواند باعث زرد شدن دندان ها شود. بنابراین مصرف مواد غذایی حاوی این ویتامین در جلوگیری از زرد شدن دندان ها بسیار مفید خواهد بود.

توجه : مطالب سایت توسط ادمین سایت گردآوری شده است و قبل از بهره برداری از مطالب حتما با دندانپزشک خود مشورت نمایید.

صفحه اینستاگرام دکتر فرنوش پیکانپور بهترین دندانپزشک کودک اصفهان


مطالب پیشنهادی برای مطالعه بیشتر :


ارتباط-قطره-آهن-و-پوسیدگی-دندان.jpg

آبان ۲۳, ۱۴۰۳ مطالب آموزشی0

بررسی ارتباط قطره آهن و پوسیدگی دندان

در این مطلب از سایت دکتر فرنوش پیکانپور بهترین دندانپزشک کودک اصفهان ارتباط قطره آهن و پوسیدگی دندان را مورد بررسی قرار می دهیم. قطره آهن ازمواد ضروری برای بدن انسان است. مصرف قطره آهن و پوسیدگی دندانی چالش مهمی به حساب می‌آید. قطره آهن در بعضی بیماران زمینه ایجاد پوسیدگی دندانی می شود، عنصر آهن از جمله مواد ضروری برای بدن انسان است و تاثیر به سزایی در اکسیژن رسانی و تکامل مغز دارد و همچنین از مهم‌ترین ریز مغذی‌های لازم در تمامی دوره‌های سنی میباشد. مکمل‌های آهن برای سنین کودکان نوپا معمولا به شکل مایع است زیرا که کودکان در این سن توانایی خوردن قرص را ندارند و تلخ بودن این قطره باعث گریزان شدن کودکان از مصرف این دارو پر اهمیت میشود.

آشنایی با قطره آهن

هنگامی که فقر آهن در کودکان تشخیص داده شد معمولاً پزشک برای درمان این وضعیت قطره مکمل آهن توصیه می‌کند و این قطره میتواند دندان کودک شما را لکه‌دار کند و یک عارضه جانبی شایع کودکان نوپا از مصرف مکمل‌های آهن مایع، لکه دندانها است. اندازه لکه‌ها معمولا کوچک است اما در شدت رنگ متفاوتند. یک لکه سیاه ممکن است بر روی دندان در خط لثه تشکیل شود.

لکه‌های حاصل از مصرف این مکمل ممکن است بلافاصله ایجاد شوند. علاوه بر این، لکه‌ها می‌تواند به سرعت پس از اینکه حذف شدند در حالی که کودک نوپا همچنان به مصرف مکمل ادامه دهد دوباره ایجاد شوند. لکه ها اغلب در طول زمان محو میشوند. علاوه بر این دندان های لکه‌دار شده همیشگی و دائمی نیستند و دندانهای دائمی از سن ۶ سالگی ایجاد میشوند.

یکی از بزرگترین اشتباهاتی که برخی والدین مرتکب میشوند، استفاده از نوارهای سفید کننده برای کودکان است. این نوارها برای بزرگسالان طراحی شده است و استفاده آن برای کودکان تنها با تجویز پزشک متخصص توصیه میشود. رقیق کردن قطره آهن با مقداری آب میتواند از اثرات رنگ‌دهی آن بکاهد که بهتر است. همراه قطره آهن از ویتامین c که جذب آهن را تسهیل میکند استفاده کنید. مکمل آهن را نباید هرگز با شیر مخلوط کنید زیرا در جذب آهن تداخل ایجاد میکند. زمان استفاده از قطره آهن از دیدگاه پزشکان در سن ۶ ماهگی الی ۲ سالگی میباشد.

درمان پوسیدگی دندان در کودکان دکتر فرنوش پیکانپور بهترین دندانپزشک کودکان اصفهان

پوشیدگی دندان با مصرف قطره آهن

بزرگترین و یگانه‌ترین عاملی که می‌تواند به مستعد شدن پوسیدگی دندان منجر شود. رنگ ایجاد شده به وسیله برخی ترکیبات آهن روی دندان است. که تجمع این رنگ روی دندان به‌خصوص دندان‌های جلویی فک بالا سطح دندان را زبر می‌کند. این زبری و ناصافی می‌تواند محل خوبی برای تجمع پلاک میکروبی پوسیدگی‌زا در روی دندان و زمینه مناسبی برای ایجاد پوسیدگی دندانی به‌خصوص در طوق دندان‌های جلویی فک بالا شود.

چگونگی مصرف صحیح قطره آهن

برای جلوگیری از تماس مکمل آهن رقیق شده با دندان‌ها از نی استفاده کنید. و اگر هم میخواهید قطره خالص دهید بهتر است قطره آهن به وسیله قطره‌چکان در انتهای قسمت زبان چکانده شود تا بلافاصله بلعیده و کمتر با بزاق مخلوط شود. بهتر است پس از دادن مکمل آهن کمی ‌به کودک آب بدهید تا محیط دهان کاملا تمیز شود. در بچه‌های بزرگ‌تر می‌توان قطره آهن را با آب‌ پرتقال و سیب ترکیب کرد و با نی به کودکان داد.

توجه : مطالب سایت توسط ادمین سایت گردآوری شده است و قبل از بهره برداری از مطالب حتما با دندانپزشک خود مشورت نمایید.

صفحه اینستاگرام دکتر فرنوش پیکانپور بهترین دندانپزشک کودک اصفهان


مطالب پیشنهادی برای مطالعه بیشتر :






تماس با دکتر فرنوش پیکانپور

جراح دندانپزشک

کلینیک دندانپزشکی لقمان : اصفهان، سه راه ملک شهر، جنب کلانتری 19


تماس همراه

۰۹۱۲۰۵۶۶۷۰۳



روزهای حضور

هماهنگی قبلی با شماره تماس



دکتر فرنوش پیکانپور دندانپزشک اصفهان
دنبال کنید

شبکه های اجتماعی ما را

اینستاگرام ، واتساپ و مکان یابی با گوگل مپ



کلیه حقوق این سایت برای خانم دکتر فرنوش پیکانپور محفوظ می باشد.

لوگو دندانپزشکی بهترین دندانپزشک کودکان اصفهان دکتر فرنوش پیکانپور

تمامی حقوق این سایت متعلق به خانم دکتر فرنوش پیکانپور دندانپزشک کودکان اصفهان می باشد.